Vyřizování stavebního povolení

Profilova fotka
chtěla bych se touto formou tady informovat, zda jde začít vyřizovat stavební povolení, když nejsou udělány inženýrské sítě, ale projekty k těm sítím již stavební úřad má u sebe na stole. Sítě mají být dodělány 30.září no a pak by jsme už mohli začít ,,stavět'' a nechce se mi čekat zase s vyřizováním , až budou sítě hotové, ale chtěla bych si to vyřídit teď - pokud to jde, abychom toho 30.9. mohli udělat letos aspoň tu záklodovku Máte někdo s tím zkušenosti? Pokud bych měla někdy kupovat znovu pozemek, tak jedině už s hotovýma sítěma!!!!!!!!! ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
My jsme na tom byli trochu lépe - kupovali jsme pozemek, kde byla přivedena sice jen elektřina, ale na vodu, plyn a cestu bylo už vydáno stavební povolení. Byla jsem se přímo na stavebním úřadě zeptat, jak to bude se stavebním a územním řízením. Protože na SÚ o situaci věděli, tak byli ochotni přistoupit na to, že můžu o stavební povolení požádat ještě před kolaudací zbylých sítí. Jinak se k žádosti dokládá vyjádření vlastníků IS k projektu (tedy u nás to chtějí), což jsme my v tomto případě zatím nemohli doložit. Takže já bych doporučila zajít na úřad a zeptat se tam, na co jsou ochotni přistoupit. Protože pokud IS jsou zatím ve fázi čekání na stavební povolení, tak ještě není jisté, kde přesně povedou a jaké budou mít parametry. Nám developer dodal přesné údaje, které projektant mohl zavést do projektu. Pro představu jak dlouho trvá vyřízení stavebního povolení - 12/2014 zakoupen pozemek, 1/2015 vybrán projektant, 4/2015 začala jsem shánět potřebné dokumenty ke stavebnímu povolení, 6/2015 podána žádost o SP. Taky doufám, že letos stihneme aspoň hrubou stavbu. A poslední věc - pokud vám sítě má zajistit developer, tak doporučuji s ním sepsat dobrou smlouvu s přesnými termíny a sankcemi při nedodržení termínu. A bez možnosti vymluvit se na nepříznivé počasí. U nás mělo být vše 1.6. hotovo, ale není.
Odpovědět
Ještě mě tak napadlo - v jaké fázi máte projekt? Nám upravení projektu do požadované podoby trvalo 3 mesíce. 2 měsíce jsem sháněla papíry a to jsem měla fakt štěstí, že něco mi vyřídili za pár dní. No a poslední věc - při domu nad 150 m2 další dva měsíce trvá stavební a územní řízení. (1 měsíc u stavby na povolení) Takže celkem 6 nebo 7 měsíců od začátku než začnete stavět (oficiálně).
Odpovědět
Profilova fotka
My máme projekt domečku právě již hotovej, projektant když nám to dělal, tak volal na SÚ, kudy povedou sítě a pak nám to tam zakreslil. No, budu muset zajít na SÚ se znovu zeptat, už jsem tam byla, ale nebyla jsem z toho moc chytrá, tak tam vyrazím znovu. Právě oni mi tam řekli, jak budou projekty na sítě hotovy, tak se to muže začít řešit, ale jak mám vědět, že jsou už hotovy, když obec se ani nijak nevyjádři
Odpovědět
Podle mě můžete zajišťovat vše kromě vyjádření k IS. A pak na úřadě záleží jestli vám žádost přijmou bez úplných podkladů. Jinak nám na SÚ říkali, že vše musí mít návaznost. Stavební povolení nedostanete pokud není na sítě. Kolaudace sítí musí být dřív než kolaudace domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?