Zastřešení terasy a SÚ

Profilova fotka
Rozhodli jsme se zastřešit terasu u RD, kdo jste dělali, měli jste projekt a vyřizovali jste něco na SÚ?? chceme jen dřevěnou konstrukci s polykarbonátem a nechce se mi dávat další peníze do projektu a úřadům. Poradí mi tady někdo?? Děkuji všem.
Odpovědět
SÚ má obvykle problém pokud takové zastřešení naruší tzv. uliční čáru, případně pokud se na lokalitu vztahuje nějaké omezení vzhledu objeku, například na vesnicích. Předpokládám že terasa nijak nezasahuje mimo pozemkovou parcelu s objektem. Se zastřešením terasy samostatně stojícího domku, případně pokud bude zastřešená část mimo dohled z veřejné komunikace bych si asi moc nelámal hlavu. Záleží hodně na tom jak drakonický máte úřad. V zásadě se podle jejich úhlu pohledu může jednat o změnu zastavěné plochy a v krajním případě by to obnášelo ohlášku/stavební povolení a změnu v katastru. Zkusil bych se opatrně poptat jak se k takovým úpravám váš SÚ staví a rozhodnout podle toho. V mnoha případech je ale jednodušší dosáhnout odpuštění než povolení...... zajimava diskuse je zde: https://www.uur.cz/konzultacni-stredi...
Odpovědět
Pokud budete mit pristresek provozne propojeny se stavajici stavbou (napr. dvermi), scita se plocha pristresku s plochou te stavajici stavby. Takze se na neho nevztahuje "stavba do 25 m2 zastavene plochy bez souhlasu".
Odpovědět
ještě máte jednu možnost, udělat konstrukci tak aby byla kotvená do stěny domu. Hranice obestavěné plochy se totiž určují podle sloupů, nikoliv přesahu střechy. Pokud bude konstrukce připevněná ke stěně domu a nebude mít žádnou podpěru mimo stávající půdorys domu, není to samostatná stavba a v podstatě nespadáte pod žádné řízení stavebního úřadu.
Odpovědět
Pokud chápu dobře, terasa už stojí a jedná se "pouze" o její dokončení zastřešením. V tomto případě by se určitě neměnila zastavěná plocha (ta už přeci terasou zastavěná je) a nevznikala by ani nová stavba ať už do 25 m2 nebo nad 25m2 (terasa už přece stojí). Takže bych neřešil projekt (pokud to zvládnete sami), neřešil technické detaily provedení, neřešil SÚ a už vůbec neřešil katastr. Jediné k řešení je nákup materiálu a vlastní stavba. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 děkuji všem za reakce, v projektu který byl na ohlášku je terasa zakreslena, ale bez zastřešení. Už máme zastřešeno, prozatím nic vyřizovat nebudu, pokud by mně někdo nabonzoval budu to muset řešit. Potřebovala jsem zastřešení urychlit, s ohledem na nemocného bratra, který je na vozíčku, aby mohl být víc na vzduchu. Snad bude štěstí na mé straně.
Odpovědět
@jiri_1477 Plocha nezastreseneho prostoru se do souctu zastavene plochy domu nepocita. Je to jen plocha zpevnena. Jakmile by ji zastresil, je to s vypoctem zastavene plochy jak pise @obludak .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?