Možnosti provedení pergoly

Zdravím , řešíme jak provést ukotvení pergoly k domu . Polystyren bude 20 cm . Pergola 8x3.5m . K domu bych dal 3 stojny ( u hs portálu vzdálené 5m) a na horní trám nachystat závitové tyče 16∅ cca 70-80 cm od sebe . Na ně dát kontramatku ať trám nejde do polystyrenu. Zastřešení ještě řešíme ... Tchán by krokve chytal k vazníkům ,ale to se mi nezdá jako správné řešení a myslím ,že pergola by měla jít ,,mimo" dům . Děkuji za rady případně foto
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od luk88:

Zdravím , řešíme jak provést ukotvení pergoly k d…
@luk88 Kúpte si bloky od propasivu alebo dosteby alebo podobných firiem a nemusíte riešiť stojky. Cez drevený trám budete mať tepelný most.
Odpovědět
Profilova fotka
Pod budoucí trám dát místo polyše 20 cm ytong. Ytong na lepidlo a o něco širší než bude trám. Trám pak nakotvit rovnou přes fasádu pomocí chemie. Případně to doplnit ještě těmi dvěmi sloupy. Tři už bych nedával.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Pod budoucí trám dát místo polyše 20 cm ytong. Yt…
@pyramis To myslíte vážne?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od roman_:

@pyramis To myslíte vážne?
@roman_ Jojo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

@roman_ Jojo.
@pyramis To som bol asi vážne za exota, keď som za výrobcom prístrešku prišiel so statickým posudkom. Ľudia si bastlia kde čo, ale nechať si niečo potenciálne spadnúť na hlavu, to radšej nie.
Odpovědět
Profilova fotka
Reagoval jsem na autorův návrh. Každému je snad jasné, že tahat závitovku celou svoji délkou v pevném materiálu (ytong) je lepší řešení, než to tahat polyšem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?