Venkovní roleta na vedlejších vchodových dveřích - klika?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda někdo neřešil venkovní rolety u dveří s klikou i zvenku? Stavíme dům na klíč a stavební firmě ani firmě, která nám dodává vnější rolety nedošlo, že roleta nemůže být tak blízko dveří, když je na nich zvenku klika. Teď řešíme, jestli existuje nějaké řešení. Existuje nějaké ultra ploché kování? Nebo lze nějak kastlík s roletou předsunout a lišty vést v polystyrenu? Jedná se o prosklené vedlejší vchodové dveře do TM/druhé spíše takové technické koupelny. Venkovní roletu jsme sem chtěli hlavně z důvodů soukromí večer, kvůli tepelným únikům v zimě v noci a v neposlední řadě kvůli bezpečnosti, když nebudeme doma. Nechceme se vzdát ani kliky ani rolety 🙂. Předem děkuji za radu.
Odpovědět
@happy_barbucha je to přesně jak píšete. Vodící lišty rolety jsou zapuštěny v ostění (jako pro předokenní rolety) a tím docílíte odstup od dveří / kliky. Návin samotné rolety je pak otočený, aby jste ten odstup dostali i v tom kastlu. Řešili jsme naprosto stejnou situaci jako vy, nicméně každý kvalitní dodavatel by si s tím měl v klidu poradit (nám řešení nabídl hned při prohlídce a zaměření)
Odpovědět
@doog dekuji moc! To me trochu uklidnilo. Nam to zamerovala primo stavebni firma a jaksi asi pozapomneli, ze tam nebudou balkonovky, ale dvere s klikou. Tak snad se to vyresi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?