Co s tímhle trámem?

Přátelé kamarádi, potřeboval bych Váš názor nebo spíš radu. Schody do prostoru střechy nám blbě vyšli a máme tam zrovna trám od střechy. Jde o to že nám překáží abych tam dal schody. Když jsem sečetl tloušťko abych to zavřel tak přímo tloušťka tohohle trámu překáží. Chci nahoru dát OSB desky a mít to pochozí proto je to tak i uděláno. Ale jde o to .. můžu to jen uříznout a nic to neudělá nebo to musím nastavit nějak ale mám strach aby to zase nepřekáželo.. Díky moc za rady nebo názory co s tím udělat.
Odpovědět
Nikdo nedokaze poradit?
Odpovědět
Trám určitě neřezat. Dále bych hodně doporučil překrýt další vrstvou izolace to příčkové zdivo.
Odpovědět
Kdyz to neurezu nedam tam schody. I na zdivo?
Odpovědět
@zdenna kontaktuj vyrobce vazniku at ti poradi jak to vyresit. Ta strecha prosla nejakym statickym vypoctem a kazdy tramek ma svuj vyznam. Mozna bych to resil mensimi pudnimi schody tak, aby se to tam vlezlo...
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna z fotky to nejde moc poznat jak moc ten trám je "důležitý" zkus pozvat tesaře - střechaře ať to omrkne a třeba ti poradí, jinak ty příčky určitě překrýt jinak ti budou promrzat...
Odpovědět
Nic neřezat! Posunout, nebo koupit menší výlez.
Odpovědět
@mrazekrad a do zapravovaneho sadrose vymalovaneho to bude a menit kdo? Radej uriznu kus dreva
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna no jestli chces radeji riskovat ze ti spadne strecha tak bez konzultace s chuti do rezani. Cemu presne ten tramek vadi? Nejde to zavrit? To jste nezjistili pred sadrosena? Osobne byc premyslel jak to nastavit tj dat na ten tram spojku nahoru, zalezi kolik mista potrebujes. Ale opravdu bych to nejprve konzultoval se statikem
Odpovědět
@zdenna Z těch fotek to vážně moc posoudit nejde, ale zdá se, že ten trám plní "jen" funkci rozpěry mezi nosnými, které jdou podél schodiště (tedy zdají se mi silnější). Nevím jak je v nich ukotven. A zdá se, že leží za zdivu (nosná zeď to ale asi nebude??). Myslím, že nahradit jej jiným, stejných parametrů, který by se posunul cca 50 cm (?) ke kraji schodů by neměl být problém. No a pak bych jej s klidem říznul. :-)
Odpovědět
Z fotky to opravdu není moc poznat, ale na 99% to není součástí vazníku. Takže to podle mě odstranit(posunout) půjde. Určitě bych ale do střechy nezasahoval bez písemného souhlasu výrobce.
Odpovědět
Tram ne posazen na obvodobe zdivo a na prickach. Psal jsem poptavku zhotoviteli jestli by mi neudelal nejakou upravu. Na pricky tedy koupim jeste vatu a prekryju je jednou vrstvou. Diky
Odpovědět
Ten "trám" mi přijde jako spodní část vazníku. ..."taženou" část...tedy velmi ale velmi důležitá věc. Podle fotek jestli to dobře chápu, tak vadí v tom že díky složeným schodum které jsou připevněny na výklopné části nejde ta část zavřít (než se záklop dovře tak složené části schodů narazí na trám). Tudíž pokud nechcete předělávat sádrokarton jak jsem pochopil, tak jediná možnost je schůdky ze záklopu odmontovat a používat nějaký "přenosný" žebřík ...třeba teleskopický. A tu vatu přes zdivo jsem myslel proto že takto tam vzniká přímo vzorový tepelný most.
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud ten trámek tam plní jinou funkci tak teoreticky bude možná nějaký výměna, ale každopádně nejdříve kontaktovat výrobce a úpravu ideálně udělat také od nich. Jen pro upřesnění ...pokud by to byla ta část vazníku na kterou to částečně vypadá (ale nemusím mít pravdu), tak jak moc je tato věc staticky důležitá, ukázal pád střechy té nové tělocvičny. Samozřejmě to byl jiný typ vazníku, ale to místo kde to povolilo byla špatně udělaný spoj na spodní.tažené části vazníku. ...a co se týká statiky, tak to se chovají stejně všechny takovéto vazníky.
Odpovědět
Určitě to řezat nemůžete je to spodní pásnice vazníku a jeho nosná část. Dalo by se to udělat pomocí výměny mezi další vazby vazníků, ale určitě bude lepší se obrátit na dodavatele, kteří Vám řeknou jak na to, neboť k tomu musíte mít zpracován statiku. Navíc Vy máte vazníky upraveny na pochozí půdu, takže ty styčníky jsou upraveny dle statiky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?