Masivní střecha Ytong

Zdravím, rozhodli jsme se jít do masivní střechy Ytong. Máme obvodovky a nosné zdi po venec, teď už jen vystavět štíty. Ohledně stavby střechy pořád trochu badame. Víme jen to, co nám řekli v Ytongu, Google mlčí. A já bych moc ráda našla někoho, kdo ji už má a je ochotný se podělit o nějaké zkušenosti. Jak s montáží tak s žitím pod touto střechou. Hodně si od ní slibujeme.
Odpovědět
@nissi my mame strop z ytongu. Ytong to spočítal, jak na daně stavbě má byt přesně skladba, která proste v praxi nesla tak postavit. Přijeli k nam i jejich inženýři, aby nám dali za pravdu, poskytli finanční kompenzaci, ale co jsem tak pochopila, tak ostatní klienti to neřeší- my tam museli místo řeknu 2 Cm betonu dat 4 Cm. Což jednak bylo dražší, dale větší zatížení a už takto jsme na maximu co se tyče povolené výšky budovy. No a druha věc, ze ten strop- střecha bude něco vážit. Jakou chcete krytinu? Proč neuděláte plnohodnotný strop a na to střechu? Tak to mame my.
Odpovědět
My masivní střechu od ytongu máme, bydlíme cca 2 roky. Nicméně z vašeho dotazu není patrné, co by vás přesně zajímalo? Je pravda, že když jsme ji stavěli my, tak to byla jedna z prvních střech této konstrukce u nás, tak jsme měli support od ytongu.. ale standardně dodávají kladečské plány, z kterých je naprosto jasné, co a jak i bez toho supportu.
Odpovědět
@doog no jo, vlastně jsem se na nic konkrétního nezeptala 😅. Asi to horko. Zajímá mě, jaké máte pod střechou v létě klima a co máte jako krytinu? My na tom budeme mít tnavy plech a nadkrokevni izolaci PIR desky. Celkové jestli jste s ní spokojeni. Couvnout už asi nemůžeme, ale manžel je teď hotový z toho, že izolace a krytina stojí tolik co zdivo na celý barák.
Odpovědět
@luckavra máme sklon střechy 20stupnu a chceme priznany "krov". Prostě takové atrium. Když máme tu možnost mít v domě více prostoru, proč toho nevyužit. 🤗
Odpovědět
@nissi No v létě bez použití klimatizace v domě nestoupne teplota nad 24stupňů - to je ale dáno samozřejmě více faktory než jen střechou, jako jsou přes léto utlumené tepelné zisky ze slunce, obvodovým zdivem a vůbec projektem domu. Každopádně podkroví se nám nepřehřívá. Na střeše máme taky PIR desky 16cm a krytinu máme od tondachu pálenou, v černé glazuře. Za nás jsme spokojení, ale ta cena je opravdu jak píšete 🙂 Nicméně zatím jsem nenašel jediné negativum této střechy, proč bych to neudělal znovu..
Odpovědět
@doog perfektní! Díky moc. Věřím, že odstíněné okna budeme mít dobře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@doog dobrý den, jak se liší cena stavebnice střechy Ytong od klasického krovu? Nikde tuto informaci nemůžu najít. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
@jakub_matuska záleží co chcete porovnávat, zda klasický krov nebo vaznikovy.. nicméně cena Ytong střechy je defakto shodná s cenou stropní konstrukce s výškou miako 25cm od ytongu bez nadbetonavky + beton na proliti. Takže aktuální financni rozdíl získáte nacenenim ve stavebninach / tesare. Hodně záleží taky na tom, jak složitou střech chcete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?