Sedlová či valbová střecha na bungalov?

Zdravím, Jakou by jste zvolili střechu na bungalov 10,5x14 ? Která je finančne náročnější ? Chtěl bych klasický krov s pochozí půdou. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zip2000 zatím mám informace že prakticky vždy vychází sedlová levněji..samozřejmě taky záleží na úhlu.
Odpovědět
Ano sedlová vychází levněji, ale jen co se týká střechy. Ale z hlediska celého domu tomu vychází víceméně podobně. Jde o to že sedlová střecha je sama o sobě levnější než valbová, ale zase u sedlová máte potřebu vyzdít(udělat) štíty a zároveň na nich udělat fasádu.
Odpovědět
U sedlové máte možnost většího prostoru pochůzí půdy. Možná bych viděla rozdíl v druhy krytiny. Např. my volíme hliník a u valbové střechy bychom měli s ohledem na formáty materiálu odpady...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme sedlovou právě kvůli pochozi půdě. A taky se nám valbova nelíbí
Odpovědět
Na klasický krov s pochůzí střechou použijte sedlovou střechu. Je pod ní víc praktického místa a není tak pracná - oproti valbové, kde jsou velké prořezy.
Odpovědět
Pochůzná půda může být v obou případech, to proč ne. Ale když už to takto řešit, sedlovka je jednodušší, bytelnější, levnější (musíš sice vyzdít pro ni štíty, ale na štítech třeba mohou být valbová zešikmení, chceš-li), nevím, o co konkrétně jde. Plánuješ-li třeba v budoucnu udělat z té půdy obytné, pak je lepší sedlová, aspoň někde budeš moci mít normální okna, nemusíš potom všude dělat vikýře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?