Odpověď na příspěvek od candat:
Já jen k té půdě, mě to teda nepřijde jako blbost… @candat jasne tak nejakou pudu tam delaji asi 8m2, ale spis mi to pripada ze ta valbova proste neni pekna na obdelnikovy dum, a u sedlove mi zase sklon 25 stupnu taky prijde maly a vypada to blbe.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill tak jsem schválně koukla do projektu a my máme sklon 25 st. a malé mi to nepřijde. Zkus kouknout: https://www.modrastrecha.cz/blog/cand... My z důvodu obdelníkového domu, dávali sedlovou střechu. Valbu jsme nechtěli, vypadalo by to blbě. Jinak já tam chodím normálně na stojáka (mám ale 170cm), manžel by bral o pár cm více (on má 183cm). Musí se trochu ohnout, ale jen jak prochází pod vazníky. Pochozí máme celou délku domu - 15m.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill a na SÚ jste si zjišťovali jaký typ střechy u vás může být a s jakým úhlem od kolika do kolika?Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill Mám sedlovú s uhlom 25° a vyzerá to dobre (mám poschodový dom). Presah mám od venca 80 cm, po zateplení 50 cm. To je alena Vás, koľko si dáte, vazníky Vám v pohode spravia aj s presahom 1,5 m. Pochozí lávku tam mám, ale neplánujem tam nikdy nič vynášať, nepríde mi to vôbec praktické. Komu sa chce furt sťahovať sezónne veci po rebríku. Na to som si ale urobil sklep, takže úložných priestorov mám dostatok. Valbová strecha bude určite drahšia aj v prípade, že by ste dali sedlovú so sklonom 35°, čo je mimochodom pre väčšinu krytín lepšie.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill Ještě jedna věc k dané problematice. Musíte ještě vzít v potaz to, že pokud firma nebude chtít dělat sedlovou střechu, třeba už jen proto, že vždycky dělá valbovou, tak vám tu sedlovku nacení tak, že si to rychle rozmyslíte. Mě třeba valbová s 25° přijde v pohodě. Ale na sedlovou mi to přijde málo.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill tohle je čistě subjektivní... Mě se na obdelnikovým bungalovu nelíbí ani sedlová, ani valbová 25° ... Takže máme valbu 14° a spokojenost ... A máme i cca 20 m2 půdu..Odpověď na příspěvek od snowkill:
Ahoj všem, chci se zeptat. Dlouho jsme vybírali f… @snowkill Bych se ptal, co vše tam mají: jestli tašky, folie, izolaci, laťování, práce i lešení. Zkus od nich vyžádat rozpis položek a pak porovnat jablka s jablky..Odpověď na příspěvek od snowkill:
Tohle mi napsal obchodni zastupce: děkuji za Vá… @snowkill Sedlová strecha oproti valbovej nie je drahšia v žiadnom prípade. Ale proste sa im do toho nechce. Píšu A, ale už nepíšu B. 1. Štítová stena nemusí byť z tehál, stačí krajné vazníky pobiť OSB doskami, je to lepšie aj s ohľadom na tepelné mosty. 2. O niečo väčšia fasáda bude, ale nie tak dramaticky. 3. Klempiarskych detailov je na valbovej strece omnoho viac. Síce nemá bočné oplechovanie štítu, ale má žľaby dookola celého domu, na rozdiel od sedlovej a to nie je malá položka. Aj dažďových zvodov má obvykle viac. 4. Opäť možno elegantne a lacno vyriešiť OSB doskami priamo na vazníku. 5. Opäť predpokladajú zdené štíty. Ak ich nebudeme uvažovať, tak poskladať sedlovú strechu je omnoho rýchlejšie. U mňa (sedlová) mali vazníky na streche za 4 hodiny. U suseda sa s valbovou trápili dva dni. Auto s rukou na ďalší deň niečo stojí. A teraz B: 1. Vazníky na valbovú strechu sú zložitejšie a asi dvakrát tak drahé (porovnanie so susedom, mal to od tej istej firmy ako ja). 2. Šikmé rezanie krytiny zvyšuje spotrebu a je z toho viac odpadu. 3. Na streche sú pomerne drahé detaily. Hrebenáčov má valbová strecha ďaleko viac. 4. Pod sedlovou vznikne viac využiteľného priestoru 5. U valbovej strechy sa omnoho zložitejšie rieši odvetrávanie podstrešného priestoru. Väčšina firiem sa na to vykašle úplne a v budúcnosti tam môžu vznikať problémy.Odpověď na příspěvek od snowkill:
Tohle mi napsal obchodni zastupce: děkuji za Vá… @snowkill To je pěkná hloupost co vám píše zástupce firmy.Asi ne moc dobrý výběr firmyOdpověď na příspěvek od stanislavdo:
Valbová střecha – plánuji novou krytinu na starší… @stanislavdo Odvětrávání mezera musí byt vždy,takže kontralatě musí být.Odpověď na příspěvek od stanislavdo:
Valbová střecha – plánuji novou krytinu na starší… @stanislavdo Tam nie je parozábrana, tam má byť paropriepustná fólia. A kontralate musia byť. Inak na fólii nešetrite, je to poistná hydroizolácia, ktorá v prípade plechovej krytiny bude využitá často, na spodnej strane plechu bude kondenzovať voda, ktorá bude po fólii stekať dolu. Tak ako sú v zime orosené a omrznuté všetky autá.