Zatečeno opět do střechy

Přicházím zde s dotazem... Střecha plech, 17 let, imitace tašek, barák má 4 úžlabí, zatéká tudy. Čím utěsnit mezery mezi plechem a hřebenem? Nějaký materiál?
Odpovědět
@vladimir_sacha nevim jak to mate presne udelame zvenku ale jako docasna oprava se da pouzit bitumenova stresni paska (delaj se i ve vysce 15cm a dokonce ve vice barvach). Neni to idealni ale rychle a nejaky rok to muze vydrzet kdyz se dobre ocisti podklad a dobre uhladi valeckem…
Odpovědět
@raziel628 Tak zespod: SDK - parotes - UD profily - vata - krokve - rozthaná folie od kun - late - kontralate - plech
Odpovědět
@vladimir_sacha no spis jsem myslel foto. Priznam se ze s plechem zkusenost nemam. Na strese mam taky 4 uzlabi ale klasicka krytina a hrebenace… v jedno miste kde se mi potkalo uzlabi a komin to mam oplechovane a presto jeste wakaflex. Prosakuje to pri kazdem desti nebo nejaka kombinace s vetrem? Dela to od zacatku nebo az ted?
Odpovědět
@raziel628 Vždy když je průtrž velká, tak to nateče do totožných míst (dle větru) jako předtím, akorát buďto víc nebo míň. Už to tak dělá asi 8 let, co kuna roztrhala folii a roztahala vatu. když dlouho prší tak na jednom místě zateče, ale to protože tehdy se urval vrch komína, spadl na střechu a do plechu vysekl 3 díry, ale to se zatmelilo a zatím to drželo, nicméně toto se dělo předtím. Ono to pak teče do cihle, do zdi a dutinama až dolů do přízemí skrz zdi. Folie je adept číslo jedna, to, že se pohnul krov a zdivo si dělá co chce, tak možná taky natrhlo některé spoje trochu a zatéká taky tama. Bohužel ještě nás trápí vlhko odspoda, mokrá zeď, ale to bohužel jak vidno v domě, který se začal stavět před 24 lety je asi normální.
Odpovědět
@vladimir_sacha no nerekl bych ze je to u domu 24let normalni nektere vady nemel ani nas 97let stary dum pred rekonstrukci. Asi bych v danem pripade pouzil na diry bitumenovy tmel jako vypln a nasledne prelepil bitumenovym pasem. ja u dilny pouzil tohle https://www.hornbach.cz/p/bitumenovy-... pripadne vetsi plochy Wakaflex... Idealni by bylo samozrejme predelat a opravit DHV. Pripadne uvidite co navrhnou ostatni.
Odpovědět
@raziel628 Když už by se totiž dávala nová folie, tak by se musela střecha sundat až na trámy, sundat a dát pak nové střešní okna místo těch prohnilých dřevěných dvojskel, které mají v zimě 12 - 15C a to by se hned nadstavily trámy nějakými konzolemi, přidalo 10 - 12cm vaty ještě další a až poté folie, latě a krytina by se dala zpět, akorát by se muselo udělat nové oplechování kolem všeho a nové úžlabí.
Odpovědět
@vladimir_sacha jo to mi je jasny ze pak se jedna o komplet vymenu proto rikam bitumenova paska a po 3-5letech(mozna vic mozna min) az to bude nekde zase prosakovat tak se paska sunda a da nova… pripadne jeste vymenit poskozene dily a zavolat klempire at se na to podiva…
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?