Návrh skladby stropu

Dobrý den, mohl bych Vás poprosit o radu se skladbou stropu? Jedná se o bungalov, na betonovém věnci je 12cm pozednice a na ní vazníky - viz foto. Má představa je taková: 16cm vata nad vazníky,16cm vatu mezi vazníky, přichytit provázkem, pod vazníky udělat jednoduchý rošt ze střešních latí 60x40, které bych přichytil k vazníkům krokvovou spojkou. Vzdálenost latí 80cm od sebe je OK s ohledem na budoucí sádrokartonový rošt? S tím, že od stěny by bylo maximálně 40cm. Nyní dotazy: 1 - Pokud k na tento rošt dám parozábranu, budu pořád nad úrovní věnce, bude vadit když parozábranu ohnu u kraje dolů a přilepím a přikotvím pod věnec k omítce? 2 - mám zateplit veněc z vnitřní strany? Polystyren nebo vatou? Z vnější strany bude zaptepleno 16cm polystyren. 3 - Mohu na rošt ze střešních latí přidělat závěsy na SDK? vzniklou mezeru mezi parozábranou a roštem pro SDK bych využil pro rozvod elektroinstalace. Nebo máte prosím někdo nějaký lepší nápad, jak toto vyřešit? Moc děkuji
Odpovědět
@litterpool nevím proč ten provázek. Uděláte rošt z latí. Píšete o izolaci mezi a nad vazníky. Takže bych jednoduše přišrouboval latě k vazníkům. Teprve zde má význam zahustit rošt provázky nebo tenčími latěmi. Na to natáhnete parotěsku a z horní strany všechno vyplníte izolací. Píšete o izolaci nad vazníky, takže pokud to má být pochozí, budete dělat další rošt nad vazníky. Bylo by vhodné udělat křížový rošt třeba z fošen. Klidně bych izolaci navýšil. Navrh pak záklop z prken K těm otázkám 1 - parozábranu tam musíte mít. Normálně ji nacvakáte na rošt a ohnete dolů. Parozábranu pak přilepíte ke zdi a přitlačíte ji UD profily, které ponesou SDK. Bude to taková vana. Pod tímto roštem by jste měl udělat další rošt z CD profilů pověšený na přímých závěsech, které ponesou SDK. Tím si také vytvoříte instalační mezeru. 2 - proč ? pokud máte vnější zatepelní, tak je to zbytečné a navíc by jste si s tím nadělal problémy. 3 - to jsem již odpověděl, je to klasika. Pod přímé závěsy dejte šroubotěsnou pásku.
Odpovědět
@zubr487 dobrý den, moc děkuji za váš čas a cenné rady. Máme mezi vazníky menší půdu, takže bych v tomto prostoru také udělal rošt a navýšil izolaci. Pokusil jsem se udělat dvě varianty obrázků. Pokud bych dal první lať pomocného roštu až 40cm od zdi, tak bude parozabrana "viset". Napadlo mi přidat lať nad úroveň zdi, co vy na to? A ještě dotaz, rozteč 80cm bude pro budoucí rastr SDK vyhovující? Ještě jednou moc děkuji za rady
Odpovědět
@litterpool Nevím proč tam máte tu pozednici tase dává pod krov ne pod vazníky ty se pokládají na věnec jso zbytečně vysoko co se týče roštu na zeď kolem dokola ud profil pak příjdou cd profily závěsný po 1m a na ně křížem cd které jsou nasunutý do ud profilu spojený křížovými sponkami . profily jsou od sebe 41.5cm mi je tak dáváme aby vždy byly 4ks na desku užší stranu samozřejmě.
Odpovědět
@jirkajn pozednici bohužel také teď nevím proč tam je, nicméně byla v projektu a je tam, tak se s tím musím naučit žít 😣😣 děkuji za radu, ale ještě se zeptám jako lama - ty závěsné profily po 1m přijdou namontovat rovnoběžně s vazníky a nebo s tím pomocným roštem? Pokud s roštem, tak bych musel upravit rozteč pomocného roštu u latí. Moc děkuji
Odpovědět
@litterpool Dalo by se říct že je to jedno asi jak to půjde líp dělat každá místnost může vycházet jinak úzká široká a tak .
Odpovědět
@litterpool Ten pomocný rošt ani není nutný. Já jsem ze spodní strany vazníků našrouboval tenké OSB desky. Na to parotěsku a z horní strrany izolace mezi vazníky, pak zhruba po metru fošny na stojato, izolaci a napříč další fošny a izolaci. Jako pochozí desku jsem použil prkna. Jednak jsou levnější než OSB a OSB desky zde nejsou vhodné. Mezi izolací a horní deskou by měla být malá mezera. Šířku fošen pro křížový rošt si spočítejte podle požadované síly izolace. Ze spodní srany klasika. Přímé závěsy, křížový rošt z CD profilů a SDK.
Odpovědět
@zubr487 @jirkajn Dobrý den ještě jednou. Mohl bych Vás ještě poprosit o Váš názor na tuto variantu? Jednalo by se o pomocný dvojitý rošt z CD profilů, který by byl zavěšen na krokvových závěsech do vazníků a z boku by byl zasunut do UD profilů. Nad tímto roštem by byla vata. Zespodu tohoto roštu nalepena parozábrana. Dále přes štoubotěsnou pásku do tohoto pomocného roštu již přímé závěsy a finální rošt na desky SDK. Co vy na to? Moc děkuji
Odpovědět
@litterpool Zdravím i tak to to jde provést bez problému at se dílo daří
Odpovědět
@litterpool to je v podstatě standardní složení, ale Vy jste psal o izolaci nad vazníky. Takto si snižujete strop. Nebude to vadit ?
Odpovědět
@zubr487 podle mě to bude takto v pořádku, protože překonám tu větší vzdálenost od plánované výšky stropu k vazníkům. Tím pádem bych ale už nemusel dávat vatu nád vazníky, protože už takto by tam bylo nějakých cca 35cm vaty mezi vazníky a pod.
Odpovědět
@litterpool jak jsem napsal, toto je standardní konstrukce. Jen si pořádně změřte, jaká Vám vyjde čístá výška stropů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?