Otopné panely

Zdravím, máme na stropě tyto panely a začly se loupat. Má s tím někdo zkušenost jak to opravit? Na netu jsem nic nenašla
Odpovědět
A reklamovat už nejdou? Asi dobrá kvalita, když se jich loupe víc. Požadoval bych vrácení peněz, po případě bych je vyhodil a koupil něco kvalitnějšího. Tohle je o vyhoření. Pokud trváte na opravě svépomocí, tak asi strhat z toho ten materiál, který se loupe. Očistit a natřít teplu odolnou barvou.
Odpovědět
To bude tím teplem. Nesmíte je pouštět, pak se nebudou loupat.
Odpovědět
@milli_maresova máme doma topné panely 10 let, ale určitě se neloupou. To bych reklamovala. Max nám hnědnou od tepla, ale to se dá normálně přetrit barvou na topení. Měli jsme jeden panel co tzv naboptnal po 7 letech a napsali jsme do firmy a nabídli 30% slevu na nový.
Odpovědět
Profilova fotka
Se zeptám, jak to funguje?🙂 plánuju pořídit do obýváku k sezení u TV, abych nemusel tolik topit elektrikou do podlahovky (sežere strašně moc).... tohle žere okolo 1kW za hodinu ne?🙂 zahřeje to? A jak dlouho to musí topit?🙂
Odpovědět
@zdenek_valek Topit to musí pořád je to přeci infra panel.
Odpovědět
@artep1987 máme na bytě jen tyto panely jako hlavní topení. Moc to nežere, máme díky tomu i levnější tarif. Nedoporučuji si to dávat tak, aby to sálalo na hlavu, některým lidem to je nepříjemné. Jinak to hřeje dostatečně, velice rychle, jen si musíte vypočítat, jak velký potřebujete na danou místnost.
Odpovědět
Profilova fotka
artep, Zdeněk Válek: "Moc to nežere" a "abych nemusel tolik topit podlahovkou" působí trochu zvláštně... Prostě infra panel ani klasický přímotop není žádné perpetum mobile, ani zázračný zdroj energie - jen přeměňují elektrickou energii na tepelnou, s velice podobnou účinností. Abych ohřál vzduch v dané místnosti kupř. o jeden stupeň, potřebuji té energie určité množství - fyzika se jednoduše marketingovým papírem ošálit nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
@petr86 tak u těch infra panelu se primárně neohřívá vzduch ne?
Odpovědět
@petr86 ja to nikomu nevnucuji. Tento zdroj vytápění jsem si nevybrala, uz tady byl na bytě. Je to asi snadné (neříkám že nejlepší) řešení. Bydlím v baráku, který rozdělili na byty, v koupelně máme bojler a jinak topné panely, ušetřilo se místo za technickou místnost, která není potřeba. Byt má 75m2 a zálohy jsou pod 2,5 tis měsíčně za elektřinu. Takže objektivně, platím méně než mi přátelé v paneláku či starém cihlovém domě. Nemám ráda, jak to tu každý shazuje a nemá s tím žádné reálné zkušenosti. Je to jedna z možností, v novém domě budu mít podlahové topení. Moje babička topí plynem, ale do ložnice si koupila taky jeden panel na přitápění. Vše ma své pro a proti. At se každý rozhodne sám. Panel stojí kolem 15 tis (velký do obýváku napr). To není vražedná investice a hned uvidí kolik to spotřebuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 Ta cena se mi moc nezdá - zvolil jsem infra z jeseníků a skleněné bez rámečků (které se neloupou) jsou i nyní levnější - a to cena před 3 roky byla odhadem poloviční.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenek_valek : Primárně tolik ne, ale co se stane, pokud předměty/zdi budou teplejší, než vzduch? Budou ho také ohřívat.
Odpovědět
@petr86 Radiátory a klasické přímotopy jsou navrženy tak, aby co nejvíc ohřívaly vzduch. Tedy mají například velkou teplosměnnou plochu. Většinu energie dávají do ohřívání vzduchu, menšinu do záření. U infrapanelů je to obráceně. Nejsem zastánce infrapanelů, ani bych si je sám nepořídil, jen zprostředkovávám nějaké základní poznatky z fyziky. Ta úspora infrapanelů bude spočívat hlavně v tom, že předají víc tepla osobě v bytě, která sedí pod tím infrapanelem. Vzduch a zdi bytu budou studené. Jestli je to dobrý způsob úspory, to už si musí rozhodnout každý sám.
Odpovědět
Článek se načítá
@artep1987 bohužel reklamovat nemůžeme. Mohu poprosit co máte za panely a kde jste je koupili?
Odpovědět
@milli_maresova z druhé strany panelů máš štítek s výrobcem, tak si zjisti kontakt a domluv se s jejich technikem. Na funkci jako takovou by to nemělo mít vliv-jde jen o to, jaka je tam ochrama proti dotyku. Pokud ti to udělalo na víc panelech, tak je to pravděpodobně vadná šarže. Třeba by ti to mohli nějak kompenzovat. Panely máme na firmě i v garáži doma a nikdy jsem toto neviděla. Vždycky jsem si myslela, že je to oproti přímotopům nezničitelné a bezporuchové zboží.
Odpovědět
@milli_maresova m máme od sunny house, ale vemte raději skleněné, ty nižší řady hnědou, viz obrázek po 10 letech.
Odpovědět
ohrievace tepelne a na elektrinu sa 100percent ucinne aky kolvek sposob to termostaty sa zle .lebo takyto panel 40 stupnov maximalne a tu hreje do blba a odlupuje sa
Odpovědět
to je od teploty panela nic nepomoze
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?