Podbytí z osb desek a druhy nátěru jako parozábrana

Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor ohledně nátěru na podbytí z osb desek, který má sloužit jako parozábrana. Stavíme domek, který není v pasivním stadardu. Budeme používat tmel na spoje osb desek, pěnu na styk stěny s osb deskou, předtím přestěrkujeme žb věnec. Veškeré spoje zalepíme. Všechny komponenty od Isocell. No a teď zbývá dořešit plošný nátěr. Mám CN na nátěr od Isocell, který vyháchází cca o 20 tis. více, než latexový nátěr ze stavebnin. Tři otázky: 1) Má z vašeho pohledu smysl ještě připlácet za tento nátěr? 2) Není latexový nátěr škodlivý zdravý? 3) Existuje nějaká střední cesta mezi Isocell a latexem? Děkuju
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor ohledn…
@petrsps proč nechcete klasickou parozábranu?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor ohledn…
@petrsps Natieral som spoje soudatight LQ (nie sú tmelené ani lepené airstop páskami) a plochu soudatight SP. Medzery medzi doskami a vencom som vypenil soudal flexi foam gun a pretrel soudatight LQ. Na dva-tri poctivé nátery (aby nepresvitali dosky) som minul 3 velké kýble SP (3x11 kg) a skoro jeden kýbel LQ (4,5 kg). Plocha stropu 74 m2. Natieral som to normálne valčekom, robí sa s tým veľmi dobre, akurát jedna vrstva schne minimálne 24 hodín (kým sa zmení modrá farba na čiernu). Cena 6 417,- plus valček (doporučujem teleskopický) a štetec. Ak ste dali dosky OSB 4 EGGER TOP, tak stačí prelepiť spoje a žiadny ďalší náter byť nemusí. Inak tento náter som používal na všetky možné prestupy po celom baráku, takže to sa fakt nestratí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@petrsps Natieral som spoje soudatight LQ (nie sú…
@roman_ Děkuji za podrobné info. My budeme mít Kronospan osb desky. Nevím, jak si stojí kvalitou, Egger to není, ale kvalitní by předpokládám být měly. O Soudalight nátěrech jsem také četl od jiných stavebníků. Ale když jsem si vypočítával spotřebu a cenu, tak to vyšlo podobně jako nátěr od Isocell. Já mám od Isocell nabídku na 180 m2 na 25 tis. za plošný nátěr. Výhoda je, že se aplikuje jenom jeden nátěr. Ale dle informace od Vás ten Soudalight vychází o něco cenově příznivěji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@petrsps proč nechcete klasickou parozábranu?
@zubr487 V podstatě nedokážu odpovědět. Teď se to dělá s páskami a nátěry, „tak se snažíme jít s trendy“ :-) Možná proto, aby vlhkost nezůstávala mezi parozábranou a osb deskou?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petrsps:

@zubr487 V podstatě nedokážu odpovědět. Teď se to…
@petrsps je to jedno, či fólia alebo náter, oboje keď sa urobí dobre, tak bude fungovať. U mňa ale vyhralo to, že som to mohol robiť sám a cena nebola úplne mimo. Lepiť fóliu na strop sám, to by ma asi....
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@petrsps je to jedno, či fólia alebo náter, oboje…
@roman_ Jedno to samozřejmě není. Nad porotěskou se samozřejmě nemůže držet vlhkost. Podle mých informací se OSB desky místo parotěsky používají pokud se plánuje blower-door test. Při testu se vytváří dost velký tlakový rozdíl, který by mohl špatně ukotvenou parotěsku protrhnout. Navíc ty OSB desky zpevní konstrukci stropu. Já to řešil tak, že jsem pro podbití použil obyčejné nejlevnější OSB. Mezery jsem vzduchotěsně přelepil. Na to jsem místo nátěru nasponkoval kvalitní parotěsku. Výhodou je výrazně nižší cena a daleko rychlejší realizace. Parotěsku jsem tahal sám a byla to práce tak na jedno dopoledne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?