Diskusi odebírá 1 člověk

Co dát na stěnu, otěr psa

Máme velkého psa, který má své místo v technické místnosti, pelech se opírá o jednu ze stěn a stěna je tak věčně špinavá. Mám chuť stěnu obložit například obkladem jen do určité výšky od země. Co ale kdybych chtěl jednou obklad ze stěny sundat? Obávám se, že by šla do kopru také omítka což je mi teď líto, máme novostavbu. V nějakém TV pořadu lepili obklad u kuchyňské linky na Mamuta mohlo by být toto řešení? Teoreticky by mohl jít lépe sundat než klasické lepidlo na obklady. Jenže co spárovačka? Nebo víte o jiném vhodném materiálu pro obložení stěny? Dřevo z důvodu nutnosti tvorby roštu a tudíž větší tloušťce dělat nechci.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od matejt:

Máme velkého psa, který má své místo v technické …
@matejt Mamuta tiež nedáte dolu bez poškodenia podkladu. Je to ale zas tak dôležité? Asi to tam budete nejakú dobu mať, tak je úplne jedno, že sa podklad bude musieť po sundaní opraviť. Môžete tam dať obklad, vodou omývateľnú farbu, betónovú stierku, lamino dosku a podobne. A k čomu je nutný rošt? Veď drevenú dosku môžete tiež plošne nalepiť na stenu. A môžete dať aj vinyl, ako na podlahu.
Odpovědět
A dát tam dřevěnou/OSB desku nebo nějakou rohož jen na vruty a hmoždinky do zdi? Pak se to vyndá a jen zasádrují a začistí díry po hmoždinkách.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

A dát tam dřevěnou/OSB desku nebo nějakou rohož j…
@synura_p To je pravda, deska v celku mě nenapadla. Přemýšlel jsem jen nad nějakým palubkovým obkladem...
Odpovědět

Máme velkého psa, který má své místo v technické …
@matejt a proč by jste ten obklad někdy sundaval? V TM je úplně jedno, co bude na zdi... a navíc, do měsíce se všechno okouká ...
Odpovědět

@synura_p To je pravda, deska v celku mě nenapadl…
@matejt Alebo mu tam dajte koberec, aspoň to bude príjemnejšie, ale raz za čas ho budete musieť vymeniť
Odpovědět
Můj taťka to dělal kdysi doma tak, že na zeď navrtal dvě latky, nahoře tak do poloviny zdi a pak dole, a na to dával nějaký plastový obklad, aby se to dalo i otřít, vyčistit, když to pes zašpinil. Není to až tak invazivní zásah do té zdi.
Odpovědět
Možná by stálo za zvážení použít PVC nebo HPL desku (například kuchyňský obkladový panel), která se dá nalepit na suchý zip, magnety nebo připevnit jen pár vruty. Existují i samolepicí obkladové panely s 3D efektem kamene nebo dřeva, které jsou lehčí a měly by jít snadněji odstranit.
Odpovědět
A co třeba jen nějaká odolná tapeta?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám dva labradory, ještě donedávna 3, pelech mají v chodbě. Máme vymalováno omyvatelným Duluxem a zeď normálně vytru mopem. Nejdřív vezmu podlahy, pak vyměním hadr a vodu za čistý a objedu zdi a je čisto. Netřeba vymýšlet obklady a nesmysly, ta barva od Duluxu funguje perfektně. A vypadá jako normální výmalba.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zmrz_lina:

Mám dva labradory, ještě donedávna 3, pelech mají…
@zmrz_lina Jo, Dulux je fajn, dost kvalitní barva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?