Kolik kg barvy na byt, cca 90m2?

Profilova fotka
Ahoj, mam takovy blby dotaz- budeme malovat budouci byt! Pokoje budou vetsinou barevne, ale stejne bude potreba to vzit vse na bilo... Ale lamu si hlavu kolik kg bile barvy bude potreba... Byt je velky cca 90m2, ale asi se tam budou muset vypocitat plochy sten, ze? Koukal jsem na ruzovy primalex- nejakych 10-14m2 na 1kg pri jedne vrstve. Ma nekdo zkusenost kolik potreboval bile barvy?
Odpovědět
Ahoj, tato otázka je opravdu blbá, to se na mě nezlob. Spočítejte si plochy stěn v m2.Všechny barvy nejsou stejné, odlišně kryjí a bude potřeba prostě do toho obchodu zajít a podle toho vybrat. To není nic těžkého. Jestli máte předem určeného výrobce, tak si to můžete najít na netu. Jinak, nechápu, proč byste měli před tím, než budete malovat barevně ještě vymalovat bíle, jsou to zbytečné nánosy na zed. To si spíš zjistěte, jestli nebudete muset škrábat a štukovat než abyste na původní malby plácali x dalších vrstev barvy.
Odpovědět
Máme byt něco přes 70m2 a spotřebovali jsme toho hodně. Kupovali jsme Primalex s růžovým víčkem, v Obi měli loni akci, že k tomu byla disperze zdarma. A myslím, že jsme spotřebovali určitě 5 těch velkých kýblů. Malovali jsme na nové štuky a stropy ze sádrokartonu. Na koupelnu jsme kupovali speciální barvu. Jedna vrstva rozhodně nestačila. Maloval manžel a používal štětku. Koupili jsme dva kýble a pak dokupovávali dle potřeby. Někde bylo zapotřebí dát více vrstev, jinde méně ... Ale jestli chcete barevné zdi, tak mi ta bílá přijde zbytečná. Se možná poraďte v obchodě :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj potřebuju poradit.... Budu malovat.. Ještě jsem nikdy nemalovala a potřebuju poradit.. Mám udělaný dvě místnosti nově vyštukovaný... A chci mít místnost jednu fialovou tmavě nebo střední a druhou místnost červenou.. Mám je první natřít bílou a poté barevně? Děkuji za odpověď.. Jaké barvy mám koupit, nechci je míchat, chci už přímo namíchané a kde koupit bílou. Děkuji Šebková
Odpovědět
tomkac666 90m2 to je 3+1 ,nebo 4+1? Já ,když maluju zákazníkům,tak používám většinou JUB EKONOMIK a tam je spotřeba okolo 60-70m2 ve dvou nátěrech,což je zhruba na jeden pokoj.Na byt spotřebuji tedy 3-4 kyblíky (25kg).Je pochopitelně lepší větší balení.Pokud se budou pak dělat nějaké barvy do báze,chce to tvrdší barvy ,ne Primalex Plus (červený víčko),ale třeba právě JUB. a to z toho důvodu,protože ty barvy se potom nanáší husté s krátkým válečkem a je třeba aby podklad byl tvrdý.Dobrý je to i napenetrovat.Upřímně řečeno nevím,proč lidi kupujete Primalex Plus,když se dají sehnat lepší barvy za míň peněz a hlavně není fakt bílý,ale žlutý.
Odpovědět
Profilova fotka
já malovala na bílo ;-) červený protipožární sádrokartony v celém domě 80 m2 podlahy nevím kolik m2 je stěn a potřebovala jsem asi 5 kýblů 18 kg Den Braven - bílá originál pěkně kryje kýbl za cca 450,-Kč. Doporučuji je, ale nejdřív napenetrovat (to jsem neudělala) a malovala jsem 4 vrstvy ;-( jinak dobrou zkušenost mám z Primalex (ten v červeným kýblu) skoro nejdražší, ale super... pro jaji1nka musíš zadat novou otázku, takhle ti nikdo neodpoví...zajdi si to nějakýho hobbymarketu poradí a koupíš i namíchanou barvu (potřebuješ-li sytější kup rovnou namíchanou a maluj hustou barvou malým válečkem :-D ) osobně bych dala ten sokrat a pak barvu...
Odpovědět
Profilova fotka
Malovali jsme před 14 dny. Kupovali jsme barvu Jupol Classic a na byt 80 m2, plocha zdí cca 400 m2, jsme vypotřebovali 4x 15 kg balení (jedno stálo cca 650 Kč). Zdi, které zůstanou bílé, jsme malovali 2x, na některých místech jsme udělali ještě i třetí nátěr (pokud to bylo potřeba), tam, kde přijde barva, jsme dělali nátěr 1, výjimečně 2. Malovali jsme také stropy - většina sádrokarton a tam jsme dávali vrstvy 3. Jinak vše jsme penetrovali penetrací Den Braven do stavebních směsí a při poměru cca 1:5 nám na celý byt vystačila 1 pětilitrová bandaska (což nechápu, v Hornbachu mi řekli, že budu potřebovat 3-4, takže jsme pak zbývající prodávali).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?