Stěrka do koupelny - máte? Čistí se dobře?

Ahoj, uvažujeme o stěrce na stěnu koupelny místo obkladu. Neznáme ale nikoho, kdo to má. A občas slyším jen recenze, že se to špatně čistí a štípe/praská. Máte prosím zkušenost? Děkuji.
Odpovědět
Zdravím, mám stěrku 4 roky ve 2 koupelnách a samostatné toaletě. Byla provedena penetrace, dvousložková hydroizolace, zdi vyarmované perlinkou a použité všude hydroizolační rohové pásky. Pak nanesena stěrka ve 2 vrstvách, jemně přebroušena, pak provedena impregnace. Vzhledem k absenci spár se to výborně udržuje i ve sprchovém koutě, za mně spokojenost. Používám ale jenom octové čističe, nic agresivního. Na druhou stranu, ne každému se to líbí, jedna návštěva komentovala, že to vypadá moc funkcionalisticky, jak nedodělaná koupelna když to je bez obkladu.
Odpovědět
@marchoss Diky a co presne mate za typ? Takze jste to nelakovali?
Odpovědět
Realizoval to lubeton. Používají stěrku microstone, popravdě netuším čím se to lakovalo/impregnovalo. Něco na báze PU pokud si pamatuju. Každopádně to nepraská, ale to je záležitost přípravy podkladu, ne stěrky samostatné. V bytě/novostavbě kde jsem bydlel před tím a byl tam obklad, tak to po 3-4 letech to vypadalo blbě, černali cementové spáry, nekvalitní silikon kolem vany atd. Takže i pokud by to nebyla stěrka tak zainvestovat do kvalitní spárovačky, místo silikonu použít MS polymér který nečerná, nebo u té stěrky aby se dodržel technologický postup výrobce.
Odpovědět
@marchoss diky za tipy!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?