Tapetování tří místností v novostavbě, máte zkušenost?

Ahoj, chceme si nechat vytapetovat ve trech mistnostech vzdy jednu stenu. Celkem se jedna o 42m2. Mame novou drevostavbu, takze zdi jsou uplne rovne a maji jen bily nater. Mame vliesovou a vinylovou tapetu se vzorem. Nejnizsi naceneni mame 4100 Kc a bude to trvat dva dny. Od jinych forem mam naceneni na 6000 a i vice. Pride mi to dost drahe a navic dva cele dny mi take pride dost. Ale mozna je to jen tim, ze si neumim predstavit co to obnasi. Nemate nekdo zkusenot, kolik vas vytapetovani stalo? Napriklad kolik to vyjde na m2 a jak dlouho to delali. Budu rada i za kontakty na nekoho, kdo to dela a je z prahy a nebo stredni cechy na zapad od prahy. Bojim se vytapetovat si to sama. Nikdy jsem to nedelala a ty tapety me stali pres dva tisice, takze je nechci znicit ...
Odpovědět
Profilova fotka
Teda mě to přijde přehnaný. Tapeta za 2tis, mi nepřijde nijak závratná částka abych si kvůli tomu nechala pozvat někoho, kdo mi to nalepí za takové šílené částky. Tapetu jsem si lepila v původním bytě úplně sama-plocha cca 15m2, 2 druhy tapet, byla jsem na to úplně sama, bez pomoci, v životě jsem netapetovala a ještě jsme měli křivé zdi. Celkově jsem to zvládla úplně v pohodě asi za 3hodiny. Dnešní vlisované tapety jsou úplně o nečem jiném, než byli tapety dříve a hravě to s nimi zvládne každý. Lepidlo jsem měla jedno a zbylo mi tolik, že bych s ním zvládla vymalovat ještě další 3 takové stěny a investice do lepidla byla 200,-Kč, ostrý řezací nůž na zarovnání okrajů má snad doma každý, víc mě nenapadá, co by člověk potřeboval k tapetování. 1,5 dne trvalo malířům (dvoum), než nám vymalovali komplet celý byt-cca 80m2, ale fakt komplet vše, tak nechápu, co by tapetovali na 3 stěnách 2dny.
Odpovědět
Profilova fotka
@mejj nechala jsem si na bytě tapetovat stěnu v chodbě a v ložnici, byt už nemáme, ale dle vlastní zkušenosti: nikdy bych to netapetovala sama, ani manžel. doporučuji si pozvat odborníka, vše pak na sebe navazuje a spoje ani vidět není, navíc okolo rámů dvěří a tak je to nádherně čisté. Cena práce nás také stála více než tapeta, ale opravdu to stálo za to!!! U nás zeď na chodbě i ložnici vždy dělali dva dny - oni si to i penetrují, brousí zeď, aby tam nebyl žádný píseček, který by kazil dojem - my bydleli v novostvabě, stěny byly krásné rovné a čisté. i tak to brousili.... celkový dojem stál za to a do domečku si je pozvu také! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mejj tak já sem poprvé vřera tapetoval jednu stěnu v ložnici, není to uplně jednoduché, hlavně to dořezávání navlhlých tapet moc nešlo, hrál sem si s tím celé dopoldne, role sou vcelku drahé, lepidlo taky a ještě abych si na to něko ho zval.... nechci říkat, že na tom nic není ale začal bych někdě, kde se na tom naučíte ;-) a do ložnice stějně nikdo neleze a zblízka to vidět není. Je pravda, že ty spoje mi te teda moc nešli, tapoety se překrývaly a zboku pak prosvítá bílý papír.... Pak nevím zda máte tapetu s ornamenty, které na sebe navazují, pak počítej s nějakým prořezem ;-) No jinak 40m2 byc dělal jako laik tak den a půl, řekněme 12h x 200 tj 2400, něco doprava, víc jak 3t. bych mu nedal.....
Odpovědět
Já si účtuji 50 Kč/m2 + režie,tj.doprava většinou do 30 km cca 150-200 Kč.Pokud máš 42 metrú tak to je 2100 Kč. To je cena práce bez materiálu (tapeta,lepidlo).Tapety nechávám na zákazníkovi,někdy koupím lepidlo(mám slevy atd.)Pod 50 Kč ti to nikdo asi neudělá.Nedělejte to sami,tapety jsou drahé a většinou se někde udělá malá chybička,prořez u zásuvky atd. a pak se na to budete dívat x let.Navíc musíte mít cajk a třeba kovové pravítko stojí i 500 korun,takže to za to nestojí.Jinak je to práce pro jednoho maximálně na den a půl,není to malování,musí navazovat vzor a nechvátat,lepidlo musí chvíli zatáhnout jinak to není ono.Škoda,že nebydlím u Prahy. :-)
Odpovědět
petrsv1000 Navlhlá tapeta se řeže blbě a většinou se u zásuvek stane průser.Lepší je lepidlo přitlačit ,nechat trochu doschnout a oříznout až potom.Jak říkáš ,není to tak jednoduché,tapety mají značky,které je třeba znát,raport,apod.Vhodné lepidlo a poměr vody.
Odpovědět
jestli budu ještě někdy tapetovat, v žádném případě ne sama. Vyhodila jsem za vliesovou tapetu 2,5 tis. kč. Plus lepidla a všelijaké "fígle" jak na tapetu, když nechce držet. Právě v novostavbě mi tapeta nechytla, a to nejsem na tyhle práce úplně levá. Maluju a natírám si běžně sama. Samozřejmě jsem si nejdřív hodně dlouho četla zkušnosti lidí, a pak postupovala nejprve podle návodu, pak jsem zkoušela i babské rady, nedrželo to ve finále ani nezředěným duvilaxem, ani po zbroušení zrníček omítky. No, navíc jako těhotná jsem to ořvala a tapeta letěla z okna. Btw. souhlasím s tím, že puntičkáře by špatně navázané spoje nebo nedokonale ořezaná tapeta v rozích /kolem okne, vypínačů/ vytáčela dnes a denně. Když se tady koukám na některé fotky lidí, co si to dělali sami, vidím nedokonalosti na první pohled. někdo to neřeší, je to kravina se stresovat každým detailem, ale mě osobně by to štvalo, kor za ty prachy
Odpovědět
V byte jsme meli amatersky vytapetovanou jednu stenu a u spoju byla malilinkata mezirka. Ale i tak to bylo videt. Vzhledem k tomu, ze ja puntickar jsem, tak se bojim do toho jit sama a pak se divat na ty chyby. Budu se asi snazit najit nekoho z okoli, kdo by to udelal za rozumnejsi cenu. Ta cena 4100 je vcetne materialu(bez tapet) a dopravy. Ale doprava je minimalni, protoze pan bydli primo v nasem meste.
Odpovědět
@mejj Jaký účtuje materiál,když je to bez tapet? Lepidlo na vliesovky třeba Metylan stojí kolem 150 Kč a na 42 m2 mu stačí cca 2 balení.To je 300 Kč.Žádný jiný materiál nemá,doprava nic.To vychází 3800 Kč za dva dny,předpokládám bez papíru.Na den to je 1900 Kč za 8-9 hodin práce? Já bych se asi styděl a možná proto mám tolik zákazníků. :-)
Odpovědět
Jak psal petrsv1000 víc jak 3 tisíce nedávej.Zkus někoho jiného. :-)
Odpovědět
@maitland jaky material, to nevim, ale vsude pisou i nejakou penetraci. Tak mozna lepidlo a ta penetrace. Nerozumim tomu. Oslovila jsem tech firem vice a tahle cena je nejnizsi. Jeste mam naceneni na 6000, to je jeste horsi.
Odpovědět
Tak já tapetuji sama- vliesovky, vinyl i papír. Miluju to, dělala jsem si tapety sama v původním bytě, teď v novém domě, u mamky i u tchýně. Děsně mě to baví a uklidňuje. Učila jsem se to sama, nic složitého to není, je fakt, že člověk musí být manuálně zručný a mít trochu estetické cítění. Dělala jsem si i tapety s navazujícím vzorem a o.k. jen jednou se mi stalo, že tapeta letěla do koše (asi to byla nějaká kazovka). Kdybych bydlela blízko Vás, přijdu Vám to udělat zadarmo.
Odpovědět
mejj Nech si udělat komplet cenovou nabídku.Vůbec nechápu,co to tam u Prahy máte za firmy.Žádná penetrace se pod tapety nedává z jednoduchého důvodu,protože se stěna natírá lepidlem.Ikdyby použil penetraci díky vyšší nasákavosti,tak penetrace vyjde na 42m2 cca 200 Kč.Pořád to vychází hodně.Pokud kývneš ,požádej pana tapetáře ať ti ukáže fakturu,kolik dal za materiál a kolik stojí práce.V každém oboru se najdou podvodníci a mě to vadí,protože pak si každý myslí,že malíři jsou drazí,což nemusí být pravda.
Odpovědět
Článek se načítá
@1hruskova :) hezky napsane, pokud to nekoho opravdu bavi a uklidnuje, tak to je skvele. Ja bohuzel moc vzrucna nejsem a s trpelivosti na tom take nejsem nejlepe.
Odpovědět
@maitland pokusim se najit nejake dalsi "tapetare". Potrebovala jsem jen vedet, jak se ceny pohybuji. Clovek ktery nema vubec predstavu, tak veme i neco predrazeneho.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?