Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@pajami zkoušeli jste ten test vlhkosti?
Odpovědět
Ještě k tomu našemu zacouzenemu sklu - vždy když zatopime tak se na chvíli to sklo cele orosi jakoby bylo mokré.
Odpovědět
@pvecernikova
Odpovědět
Ahoj všem, jak to máte vyřešené před vchodem do domu? Dlažbu, schody, chodníček atd? Díky ;-)
Odpovědět
@fantomik Chlapi na stavbe byli velmi vstricni a detaily sly domluvit. Treba pozice vyvodu stropnich svetel se delaji az pri stavbe. Takze, POKUD je to jenom nejaky posun a nebrani tomu nejake predpisy apod., myslim si, ze se da domluvit...
Odpovědět
Profilova fotka
@cendler @pacharo Jem jsem nevěděl nakolik je dům predpripraveny. Všechny kabely tahají až při stavbě?
Odpovědět
Profilova fotka
@fantomik Hodne zalezi na tom, jestli na to maji navezeny material. My po nich chteli dodatecne vyklopy na svody destovky, ale jelikoz nemeli matros, tak to neslo. Asi kdyby hodne uhaneli centralu, tak by jim material poslali. Ale za jakou cenu...
Odpovědět
@fantomik : pokud budeš na stavbě, tak se ti budou pořád na něco ptát, třeba u nás se udělalo pár věci jinak než na projektu, protože chlapy řekly, že je to docela neštastný, tak jsme to probraly a vždy měli pravdu, viz anténa, potom u nás okapy výška zahraního ventilu atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@fantomik myslím,že s pokryvacema se v pohodě domluvíš ;-)
Odpovědět
@margot_ka Máš to ve zprávě, díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helia tak mi posli email,at to mam kam poslat ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Přesně náš případ! Až dnes jsem koukal že anténa bude na blbý straně. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fantomik anténní stožár jsme měnili,když se dělala střecha. Chlapi sami upozornili na to,že je kreslená na severní straně domu,ale že všechny domy v okolí mají antény natočené jižním směrem,tak že by dali anténu na jižní stranu střechy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám otázku. Když montují dům, je možné provést nějaké změny? -přidat síťový kabel do jedné místnosti, -změnit místo anténního stožáru. :-D
Odpovědět
@margot_ka Pardon, že se vtírám, ale mohla bych o to nacenění den/noc poprosit taky?
Odpovědět
@bodyr Pokud se budeš stěhovat v rámci jedné vesnice takto je asi ten nejmenší problém. My to měli také tak, kolaudovali jsme za půl roku po nastěhování. Na poště jsme se domluvili a poštu nám nosili do nového domu, s občankou také nebyl problém, na poště nic neřešili. S úřady bych to raději moc neřešila, protože bydlet v nezkolaudovaném domě by se nemělo, Aby se toho někdo nechytl.
Odpovědět
@bodyr manzelke prislo nieco do vlastnych ruk minule ked som bol doma len ja a ten postar odomna nechcel ani moj obciansky ani nic, kludne by to dal aj nejakemu delnikovi keby mu otvoril :-) Takze zalezi na ludoch... Ale do vlastnych ruk neznamena ze musis mat adresu v OP taku ako na ktoru ti to pride, ja mam trvaly pobyt na slovensku a na poste vzdy ukazujem slovensky obciansky a nikdy som problem nemal ani so zasielkami do vlastnych ruk.
Odpovědět
Diky za napady... posta je to nejmensi, ale tak ci tak jde o trvaly pobyt. Nekde nahlaseny byt prece clovek musi. Obcanka a v ni? Adresa jaka??? Kdyz opoustite byt na danem cisle popisnem a tim padem uz tam neni ani schranka tak tam nic chodit nebude. Takze napriklad podnajem uz pul roku nemate, bydlite v domku a chystate se kolaudovat. Ale pokud vam prijde posta DO VLASTNICH RUKOU vydaji vam ji na obcanku. A tu nemate aktualni. Takze proste bud zridit nejakou docasnou sluzbu, ale zajimalo by me co obcanka. Novy dum nema cislo popisne a bez nej nevydaji obcanku a stare bydliste uz neexistuje. Takze jedine se nahlasit na urad. Ja se budu stehovat v ramci jedne vesnice ale i tak, cislo popisne to co mam ted zmizi a obcanka bude neplatna. A novou neudelaji jen na vycucanou adresu. Poptam se na obci jake mam moznosti do kolaudace. Nebudu prece platit hypoteku i najemne.
Odpovědět
Profilova fotka
@plaintruth Jo. Mam to taky. Jmenuje se to odnaska. Blby je ze posta neni schopna dat vedet, ze tam neco lezi, takze to chce tam chodit. Ta doba ulozeni je myslim 14dni.
Odpovědět
já sem si zařídil přeposílání pošty na současnou poštu, kde to leží než si to sám vyzvednu a to je zadarmo
Odpovědět
@petrsv1000 to určitě vyzkouším děkuji. Vidím,že jsem jediná komu se to sklo špíni 8-(
Odpovědět
Pošta je zlo samo o sobě. My budeme kolaudovat třeba za rok a číslo popisné jsem si už zjistil a poštu udal na novou adresu. Starou z bytu mám v občance furt, ale dal jsem si i dosílku na tu "novou". Stojí to 200 Kč na adresu a jen se uvedou osoby, kterým se má pošta přeposílat jinam.
Odpovědět
Profilova fotka
@sargic problém je v poště. Pokud je dosílka, nemá to z pošty k doručovatelce vůbec doputovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Ono byl problém možná problém právě v tom, že jste tam ještě měli jmenovku na schránce. Nám říkala pošťačka, že když už budou mít noví majitelé na schránce své jméno, tak už tam prostě naši poštu dávat nemůžou.
Odpovědět
Profilova fotka
@bodyr dosílka, jak navrhuje @sargic, je fajn řešení v případě, že pošta funguje. My to měli zaplacené a i tak by mě vzal čert, když mi naši pronajímatelé nosili poštu, kterou dávala pošta do schránky k nim. Naštěstí měli byt téměř 3 měsíce prázdný, takže nám nechali jméno na schránce. My jsme teda kolaudovali měsíc po nastěhování, ale než někteří pochopili, že změna adresy je změna adresy (např. vodafone to nechápe doteď), tak to bylo fakt o nervy.
Odpovědět
Profilova fotka
@bodyr Taky asi záleží, kde bydlíš (vesnice, město). My jsme se stěhovali o dvě vesnice vedle, takže pošťačkám jsme nahlásili, kde budeme bydlet a poštu, která je neustále směřována na původní adresu, nám nosí už sem. Ale v pondělí si jdeme pro nové doklady, protože už máme vyřízené trvalé bydliště. Pokud jste někde na velkém (větším) městě, tak buď se domluvit s novým majitelem bytu nebo zajít na poštu a nechat si zřídit "dosílku" na novou adresu (po nàs za tohle ale na poště chtěli 200kč/osoba/měsíc, takže jsme to zavrhli a poprosili rovnou pošťačku).
Odpovědět
Profilova fotka
@bodyr my se domluvime se soucasnym pronajimatelem a obcanky a tak zmenime po kolaudaci. Postu si necham ukladat na poste
Odpovědět
možná srandovní dotaz, ale celkem důležité ohledně pošty, OP atd... Jak jste řešili než byla kolaudace domu a tím pádem jste získali číslo popisné - občanku, respektive trvalý pobyt??? Z důvodu prodeje bytu a posunutí o 2Q jsem už samozřejmě započatý prodej bytu nerušil (penále realitky atd. prodej proběhl maximálně perfektně).Teď jsem na podnájmu s trvalým pobytem. Vyřešená nová občanka, řidičák atd.... Jenže v únoru mají stavět barák (6 týden 2018) a samozřejmě z nájmu dám výpověď, přestěhuju se už do domku a budu se připravovat na kolaudaci. Úpravy, parkovací místo, atd atd. Rozhodně se nemíním v březnu přerazit jen kvůli tomu abych zkolaudoval do měsíce.Navíc bude hlína ještě pořád zmrzlá, začnu někdy v dubnu.... Vy co jste kolaudovali třeba za 2 nebo 3 měsíce (mezitím zařizovali atd, ale už jste samozřejmě bydleli a tím pádem si barák hlídali.. kde jste měli trvalé bydliště? Pokud máte bývalý byt prodaný, přihlašovali jste se k někomu než byla kolaudace? Nebo jste to prostě neřešili a počkali na kolaudačku, ale občanku musíte mít tak či tak. Babo raď .....
Odpovědět
ok, tak este nejake tipy na firmu na pripojenie kamen v Prahe alebo okoli? Zatial to ste mi tu radili tak temr.cz nepripajaju vobec kamna ked ich nekupim od nich a ceske krby sa tiez velmi netvarili ale ze by to spravili ale urcite nie do konca roka...
Odpovědět
Profilova fotka
@pajami zkus dát poleno přes noc do igelitového pytle do pokojovéteploty a pořádně ho zadělat, ráno musí být pypet suchý, nesmí být orosený. Máme kamna, zatápím jedním podpalovačem a čtyři nebo pět prkýnek z rořezaný palety, topíme každý den večer. Pokud je dřevo vlkhé nebo studené, ne mokré, tak se lehce okno i šamoč očudí, ale při rozpálení se vše vyčistí. Okno čistím jednou ! měsíčně, při správné topení se nemůže špinit, přívod vzduchu nemám.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?