Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pafipaf2 tak hlavně, že se to vysvětlilo ;-)
Odpovědět
Riesil niekto z vas aj klimatizaciu v dome? Pripadne predpripravu na klimu, da sa to aj dodatocne namontovat? dakujem za nazory ;-)
Odpovědět
@kristynr1 uz mate termin stavby?
Odpovědět
Profilova fotka
@andy_123 @petrsv1000 @pavelcent @becherovka @kristynr1 Tak dnes jsem zjištovala info ohledně nepřesnosti.tak je to kalkulace po OPD. A je to dle projektove dokumentace pro banku o poskyt uveru. Je to bez tzv.nadstandartu.A to ze pry ty ceny nesedi je proto,ze některe položky maji zaokrouhlene a nektere ne.kdyz jsem to pocitala ze zadu tak to tak nějako odpovidalo.Delaji to v excelu a nejspis nemaji všude stejne zaokrouhleni.Kazdopadně jsem rada že jsme se domluvili a doplnime tam kuchyn,tudiž se nam to zvedne.Což na hypo potřebujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@farka já dostala růžové asi 6 stran s popisem co zařídit pro stavbu... Chcete email přímo na pana Švehla?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzmenda podle mě proto ze sousedi to mají bankou zastaveno pro hypotéku tím pádem je jakoby vlastník banka
Odpovědět
Profilova fotka
Mám na Vás dotaz ohledně stavebního povolení. Setkali jste se někdo s tím, že stavební úřad chtěl pro vystavení stavebního povolení souhlas banky, u které mají sousedi hypotéku a tím pádem i zástavu na dům, s tím, že můžeme stavět? Absolutně nechápu, proč by se bankovní ústav, kde mají hypotéku sousedi, měl vyjadřovat k naší stavbě. Přijde mi to totálně postavené na hlavu a i naše projektantka říkala, že se s tím za 20 let praxe nikdy nesetkala. Nicméně zatím to vypadá, že je to podmínkou a pro nás jen další zdržení...:(
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynr1 právě že žádné papíry od desky nemáme..měl to poslat emailem a nic, zítra budu urgovat, nás se to zdržování prostě nějak drží 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi Vím, že mi to nevymlouváte, ale aspoň vím, jak je to kvůli teplotě, což když nemůže být žádné venkovní stínění a je v dřevostavbě teplota, jak jste uváděla, tak je to špatné. To bychom se upekli :) Jsem ráda za každý názor a toto nám moc pomohlo, půjdeme to 2 fran. oken. :)
Odpovědět
@farka JJ, stejná firma ...
Odpovědět
Profilova fotka
@farka a dostala si ty prebiraci papíry?
Odpovědět
Profilova fotka
@farka pan se jmenuje Jiří Švehla ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petovi ano, taky máme zasypáno hlínou ze základů, mám to i na fotce kdyby něco...rozdíl nerovnosti 11mm taky není úplně k chlubení...
Odpovědět
@farka jméno už nevíme, říkal to, ale jedním uchem tam druhým ven. Byl přímo z Rýmařova, a říkal, že jezdí několik dní v týdnu přebírat po celé ČR, takže bych volala rovnou do RDR, moc jich na to nebude.
Odpovědět
@farka jo a ještě, když jsem viděla ty "profíky", docela jsem se uklidnila ohl. naší desky, která jsem měla pocit, že je zfušovaná - žádné provazování železem se základy, nabagrování hlíny zpět mezi ztracené bednění, pak pocukrování štěrkem, žádné hutnění štěrku, dodatečné betonování ( nevyšel jim beton z mixu)...ale pán z RDR, říkal, že s přebíráním od "jejich" firmy není problém.... Takže závěrem - hlídala bych si stavbu i od profíků a to pozitivní - nakonec to asi bude stát na čemkoli;-)
Odpovědět
Profilova fotka
1/ desku jsme měli hotovou a předanou 3.7. a prasklinky se objevily až teď za posledních 5 dní....takže počáteční kropení jsme měli a ještě i pršelo... 2/ nemáme tam vodu a sousedi jsou doma až večer, dřív ani nemáme šanci se na pozemek dostat... 3/ je to přesně o tom, že nikde není papír kdo to má teď na starost..nevíte jméno, kdo za RDR přebírá desky? nějak si ho nepamatujeme :-N
Odpovědět
@farka Tohle teda nemají soudruzi vůbec vychytané. Vedle taky udělali základovku pro RDR. Bylo to akorát na ty největší vedra, deska začala praskat už večer po vylití, ten večer přijel i pán z RDR desku převzít...hodně jsme čučeli, ale prý to lze. Nicméně majitelům nikdo dopředu nic neřekl, takže pán jim volal, že jim to praská, ať zalívají...bohužel byli akorát na dovolené. Byli poněkud rozhořčeni - prý deska bez starostí. Takže bacha na to, musí se zalívat, aby to vyzrálo a nezačalo se to drolit!
Odpovědět
Profilova fotka
@farka zalévat... My to taky tak měli už vám nikdo nedojede, teď je to na vás :-)
Odpovědět
@farka kropit, kropit, kropit
Odpovědět
Profilova fotka
mám dotaz k základovce...firma od RDR desku udělala, zavolali z RDR že přijedou převzit, dojeli, oměřili, schválili a teď vlastně si doděláváme přípojky...a mě zajímá, kdo se teď má o desku starat? nebo jestli se máme nějak starat? žádné info od RDR jsme nedostali, ani předávací protokol...a teď v těch vedrech deska začala lehce praskat 8-( takže co teď???
Odpovědět
@vikiza ano, žaluzky jsme dávali už při stavbě, Sunstop loni na jaře dodatečně. Je to na všech krom horních vikýřových na zahradu, tam svítí až touhle dobou, je tam jinak slušný přesah střechy, děti tam mají místo toho síť proti hmyzu ( může být to nebo to, nejde obojí,soltis síť téměř zastoupí, ale stažený zase hůř větrá). Cena k 50tis.kč. Za mě jako dodatečné řešení naprosto bomba, a možná i jako prvotní (na vestavěné venkovní rolety či žaluzky nebyly při stavbě finance, tuším , že to byla trojciferná částka). Jinak to velké okno Vám nevymlouvám, jestli je to plochou stejné, jak ty dvě, tak je to asi jedno, jen doporučuji si zjistit to stínění;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi Tak v tom případě je rozhodnuto a půjde se do 2 fran. oken, protože upéct se tam nechceme :) Moc děkuji za názor. Vy máte všude ty rolety SunStop? Pokud to dobře chápu, tak máte v oknech i žaluzie, je to tak? Na kolik prosím přijdou (rolety)? Můžete do zpráv.
Odpovědět
@vikiza JZ je peklo, pozor na to, máme to podobně. Vnitřní zastínění nepomůže - závěs ani vnitřní žaluzie, mám odzkoušeno, žaluzky byly od slunka na dotek hooodně teplé skoro bych řekla horké (a to máme 3skla). Vyřešili jsme to až soltisem na oknech a nemůžu si to vynachválit. Jsem 4. rok doma na mateřské, s prominutím jsem tu "chcípala" vedrem, v obýváku 29C, nyní přesně 24,5 - to jsem dopo vařila a lítáne furt na terasu a zpět, venku 36,2 ve stínu, okna lehoulilince vlažná spíš studená. A navíc moc oceňuji, že vidím ven, interiérové žaluzky mám roztažené, nejsem tu jak v kobce. Na to Vaše veliké by to taky šlo, jen by to muselo být z více kusů - asi i lepší, abyste mohli chodit ven a nevytahovat celé okno. Jinak moc díííky za pochvalu, potěší;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@betotemi To by vážně chtělo vidět na živo, ať se přesvědčí i ta druhá polovina :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi To není ani poznat, že máte zasouvací. Moc se mi líbí vaše barva omítky + barva oken a pergola - v noci jsme s manželem prohlíželi vaše fotky a moc se nám to líbí (pěkně sladěné). Velké okno by bylo na jihozápad a říkala jsem si, že bych to řešila závěsem, jestli do toho půjdeme (nevím). Jak by to bylo efektivní oproti třeba žaluziím nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj přítel je konzervativní a taky to nechtěl aby byl úložný prostor v kuchyni, když jsme byli v domě kde meli kuchyni zavřenou a otevřeli jen schodiště a proste to schodiště je jakoby predsazene a me přišlo že scházím do zdi jestli mi rozumíš, když jsem přijela k zuzane a uviděla ten prostor a jak je mala pracovna i přítel už nepomyslel na uzavření
Odpovědět
@vikiza ještě k těm oknům, máme to i to ( zasouvací právě kvůli sedačce, křídlové, kdybychom potřebovali dostat další stůl na terasu). Zasouvacím absolutně netáhne, nevýhoda je, že se nedá z venku úplně napevno zabouchnout (třeba teď, aby tím nešlo vůbec teplo dovnitř - nevím, možná už to dnes šoupačky umí). Klasické křídlové se zase občas šteluje- v létě drhne, v zimě táhne. Nemožnost zastínění bych nebrala na lehkou váhu - je to velká plocha, slunko tím bude topit jak blázen. Interier se u dřevostavby rychle ohřívá. Okna máme hnědá a jsem spokojená - každému se líbí něco jiného. Jestli chcete bílá, nebála bych se toho, určitě to blbě vypadat nebude, je to naprosto normální;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@betotemi a kde stavíte? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@betotemi To zní dobře, děkuji. Otevřenej prostor se mi taky moc líbí, zvažovala jsem ho. Manžel má ale ještě horší představivost jak já a zavrhl to, tak by nebylo špatné, kdyby se přesvědčil na vlastní oči. Odkud prosím jsi? Můžete i do zpráv.
Odpovědět
Profilova fotka
@jahooodka Jinak ten otevřenej prostor je nádhera :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?