Exotické dřevo na terasu vs sibiřský modřín na domě

Zdravím,prosím nemáte někdo zkušenost,nebo lépe doporučení na podlahu z exotického dřeva vůči sibiřské modrinu, kterým máme částečně oblozeny dum..?Máme relativně nový, moderní dům,ja jsem chtěla na terasu dlazbu,manžel si trval na dřevě, prý přírodní materiál,v létě se tak nerozpálí, nevadi mu udrzba atd. Tak jsem ustoupila a automaticky předpokládala,že dřevem na terase bude též sibirsky modrin..nevim co mu kdo vychvalil či doporučil,ale vzhledl se v těch exotických drevinach typu peak nebo ipe..mě to přiipadá sice trochu škoda peněz,ale hlavně mi přijde že to bude všechno vypadat jako pěst na oko k tomu modřinu,měli jsme teda jen pár vzorků na vyzkoušení ale i tak..nejsem schopna nic vybrat..A manzel zrovna tu estetickou stránku moc neřeší🙉A zase když už se do toho investujeme ty peníze, tak at to 🙂 trochu vypadá že.. Díky za rady i zkušenosti..
Odpovědět
Profilova fotka
Proč exotické dřevo? Můj kamarád má na terase sibiřský modřín a vypadá velmi dobře. Je také velmi odolný, zmínil, že má životnost asi 25 let, takže by to neměl být problém a hodil by se.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivettr exotické dřevo pokud ho nebudete natírat tak zešedne, máme už 10 let bangkirai a je úplně šedé. Sibiřský modřín měl kamarád a už terasu měnil protože modřín měl spoustu třísek a nedalo se po něm chodit bosky - tak zvažte jestli máte např. malé děti které se nebudou na terasu obouvat... Co třeba zvolit dub - ten také zašedne a prý třísky nepouští ale zkušenost nemám.
Odpovědět
@mahonia Švagr před dvěma lety dával sibiřský modřín a chodí bos. Ale koupil přímo terasová prkna a ta jsou také nějak upravená, nejsou rovná, ale mají takové záhyby.
Odpovědět
@ivettr Souhlasim s tim, ze nejvic se sem hodi pokud mozno co nejpuvodnejsi nebo aspon blizke dreviny. Exoticka dreva jsou asi fajn odolnosti vuci vlhkosti, ale zajimalo by me, co s nima dela pokryvka snehu nebo mraz. Pokud to ma byt tvrdsi drevo, tak se dava akat. Na druhou stranu to drevo zesedne tak jako tak a rozdily se setrou.
Odpovědět
Mame oblozeny dum sibirskym modrinem a terasu z garapy, takze exotika. Sibirsky modrin na terasu jsem zamitla, po precteni zkusenosti jsem chtela neco, s cim budeme za ty penize spokojeni a modrin z tohk nevysel nejlip. Mame garapu od leta, zatim nicim neosetrenou, je uz krasne seda, libi se mi to a k fasade z modrinu je to naprosto OK. Vydrzet by mela aspon 30 let, nepousti trisky, je to opravdu hodne tvrde drevo, jsme spokojeni.
Odpovědět
@jenye Aktualni foto
Odpovědět
@jenye tu garapu jsme taky zvažovali,takhle bych ji vůbec nepoznala..to sem netusila ze to az takhle rychle zesedne..no jestli se to manželovi bude chtít natírat to těžko říct,možná první rok či dva..Díky za reálné foto, máme hodně podobný dum a ve finale to nevypada vubec zle🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Měli jsme podobné dilema a doporučuji to s někým kdo má opravdové zkušenosti probrat, každá dřevina má něco do sebe. My jsme to nechali rovnou na terasyjelinek, tehdy nám v tom udělali pořádek a doporučila bych je znovu!
Odpovědět
Profilova fotka
@nikolavlacinova přesně, máte pravdu 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?