Ma cenu dodatecne zakryvat venkovni zasuvku

Dobry den, na chate mame na terase venkovni zasuvku. Zasuvka nebyla doted pouzivana. Ted bych na ni chtel mit permanente napojeny spotrebic. Zasuvka je v obvodove zdi zastresene terasy, cca 50cm pred koncem zdi. Pred par tydny tu byla vanice a zasuvka byla lehce zasnezena, to ale v ni nic jeste nebylo zapojene. Mam obavu, co se stane, kdyz v zasuvce bude neco napojene a na zasuvku nasnezi / naprsi. Jak moc to je problem? Ma cenu na zasuvku udelat nejakou strisku / krabici?
Odpovědět
Nestane se nic, ta vidlice pokud tam bude kulatá, tak to zaslepí.... My tak máme zásuvky a vypínače interiérové venku, bez krytek, obyčejné TANGO a za celou dobu nic a to tekla voda po zdi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Nestane se nic, ta vidlice pokud tam bude kulatá,…
@vladimir_sacha Pane Vladimíre, tak to je ještě lepší než ty Vaše překlady ze zahradnických sloupků...
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, na chate mame na terase venkovni zasuv…
@cast nechte vyměnit za něco v tomoto stylu https://www.kvelektro.cz/venkovni-zas...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@vladimir_sacha Pane Vladimíre, tak to je ještě …
@jozkakomosny Za 15 let co je ta elektrika v provozu se nikdy nestalo aby něco kopalo nebo vyletěl chránič, tudíž je to bezpečné. Jsou v mlze, vysráží se voda na zásuvce tak na vypínačích, když pršelo z boku tak přímo na něho a nic. A pokud tazatel už tam má dokonce klapku zepředu tak nemusí řešit nic, maximálně zvrchu to obtáhnout silikonem
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alda33:

@cast nechte vyměnit za něco v tomoto stylu https…
@alda33 Načo vymieňať zapustenú zásuvku za nástennú? To nedáva žiadny zmysel. Podľa fotky tá zásuvka nejaké vyššie krytie má, pretože má krytku, takže nevidím problém. Máte na vonkajšom okruhu prúdový chránič? Ak áno a funguje (majú testovacie tlačítko), tak nie je problém. Keby do toho náhodou zatieklo viac, vyhodí to chránič.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

Nestane se nic, ta vidlice pokud tam bude kulatá,…
@vladimir_sacha hlavně že jste psal že když u vás elektřina někoho podkopala tak ani chránič nevyletel atd.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, na chate mame na terase venkovni zasuv…
@cast ta zásuvka vypadá že je to IP44 pokud ano a je to na ní napsané tak ji nechte a co se týče zástrček nestačí aby byla kulatá ale mělo by na ni taky být aspoň IP 44 potom to řešit nemusíte
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

@vladimir_sacha hlavně že jste psal že když u vás…
@edison101 Někdy vypadne, někdy ne, na probíjející počítač a na následný dotek, na to nereagoval.... Proražený drát na obal zdroje bez PE taky ne a to jsem se otřepal, ale na Test tlačítko reaguje, tak jak na utopenou žehličku. Nicméně to nesouvisí s tím, že tazatel tu zásuvku už nijak dodatečně řešit nemusí, jak jsem radil, třeba jen z horní strany obtáhnout akrylem, aby tam nezatekla voda z fasády, jestli má citlivý chránič např. tak by mohl vybavit okamžitě jen z rosy na kontaktech.
Odpovědět
Diky vsem za odpovedi - zasuvka je IP44 a je za proudovym chranicem. A diky za tip s obtahnuti akrylem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?