Ohlášení stavby - zimni zahrada

Zdravím všechny, řešil jste tady prosím někdo ohlášení stavby pergoly či zimni zahrady na stavebni úřad? Metráž nám vychází na 27m2 a strýček Google vykecal, že v takovém rozměru už povolení potřebovat budu. Zajímá mě, zda souhlas sousedů má mit určitý formát a zda k zimní zahradě budu potřebovat nějakou dokumentaci? Bude nalepená na dům, daleko od hranice pozemku, takže spešl výjimky to mít nebude. Děkuji za rady. 🙏
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jayna:

Zdravím všechny, řešil jste tady prosím někdo ohl…
@jayna Dotaz je moc obecný... Čemu např. říkáte pergola a čemu zimní zahrada? Např. pergola nemá střechu. Pokud má, není to pergola ale přístřešek. A pergola se nepovoluje vůbec, přístřešek jak kdy, podle rozměrů a umístění. Ta zimní zahrada, jak (kromě "nalepení") bude propojena s domem? Když tam budou např. spojovací dveře, bude se povolovat jako součást domu.
Odpovědět
Tak slovíčka mi vždy šla. Řekněme, že to tedy bude přístřešek, který bude mit kolem dokola skla.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jayna:

Tak slovíčka mi vždy šla. Řekněme, že to tedy bud…
@jayna Jo, ono je to slovíčkaření, ale bohužel se od toho odvíjí povolovací proces. Takže bude to mít střechu a obvodové stěny (byť ze skla). Takže to bude posouzeno jako budova. Co to propojení?
Odpovědět
Na internetu jsem našla super ukázku. Kotvene to k budově nějak bude, ale jak netuším. To nechám na odbornících - předpokládám pouze šrouby. Určitě bych to je nenazivala nesundavatelnou součástí budovy. A jak říkám, m2 bohužel nad 25m2.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jayna:

Na internetu jsem našla super ukázku. Kotvene to …
@jayna Tak to zkusím znovu: Jak to bude propojeno s domem? Nemyslím stavebně, protože jestli je to do zdi domu ukotvené nebo ne, to není rozhodující. Důležité je provozní propojení, takže bude se tam chodit vnitřními dveřmi z domu? Tak jak to máte na obrázku?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@jayna Tak to zkusím znovu: Jak to bude propojen…
@jozkakomosny Ano, proto jsem ten obrazek prikladala. Presne takto.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jayna:

@jozkakomosny Ano, proto jsem ten obrazek priklad…
@jayna Takže potom je to jednoznačně přístavba (a je úplně jedno, jestli je to do 25 m2 nebo nad 25 m2). Budete samozřejmě potřebovat řádnou PD. Souhlas sousedů musí být vyznačen na situačním výkresu z PD.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@jayna Takže potom je to jednoznačně přístavba (…
@jozkakomosny Len pre úplnosť ako by sa situácia zmenila, keby tam nie je priamy vstup z domu, ale iba z boku? Prípadne varianta do 25 m2? Tiež ma v budúcnosti niečo také možno čaká.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@jozkakomosny Len pre úplnosť ako by sa situácia …
@roman_ Pokud by byl vchod zvenku, měl by to stavební úřad posoudit jako samostatnou stavbu. Pak by záleželo na m2, na umístění, účelu, územním plánu, charakteru zástavby atd. atd. Je asi zbytečné to tady rozepisovat, když zatím nemáte nic konkrétního. A navíc když od 1.7. bude platit jiný stavební zákon.
Odpovědět
Asi nejrozumnejsi bude zavolat si primo na stavebni urad co a jak, tak zjistuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jayna:

Asi nejrozumnejsi bude zavolat si primo na staveb…
@jayna Dobrý nápad.
Odpovědět
Ještě kdyby se našel někdo, kdo tím reálně prošel a podělil se o zkušenost, bylo by to super. 🙏
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od jayna:

Ještě kdyby se našel někdo, kdo tím reálně prošel…
@jayna Reálně jsem takových případů řešil desítky. @jozkakomosny to ale popsal poměrně přesně. Jestli chcete případně vědět víc, zkuste na soukr. mail. Ale ideální je stejně postupovat v souladu s Vaším SÚ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?