Pergola cena

Zdravím lidičky.Máme cenovou nabídku na pergolu a já bych potřeboval vědet jestli to není už moc.Pergola je 7x3,5m z KVH hranolů(120x120),zastřešení polykarbonát.Je to vlastně na klíč včetně nátěru a cena 143000kč.Děkuji
Odpovědět
1
2
Ta cena sa zda byt o nieco vyssia, nicmene otazne je ake mas dalsie moznosti / nabidky. Ja som za podobnu pergolu pred 6 rokmi z KVH a s polykarbonatom zaplatil cca 65000. Ale bez okapu/zvodu a bez toho bocneho stinenia. Pripravu (betonaz kotvenia) som si urobil sam.
Odpovědět
cena astronomicka 🙂 bez te jedničky na začatku by to tak bylo adekvátní 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@antal1 Pokud jste zručný udělejte si to sám, pokud ne nechte si udělat více nabídek. My si to budeme realizovat samy, teď řeším střechu kde budeme používat KVH hranoly 120x160 a cena za bm my byla nabídnuta nějakých 260,- za pohledovou kvalitu. Fakt to chce více nabídek ne skočit hned po jedné.
Odpovědět
@antal1 nevím, jestli v tom je i ta podlaha, ale jinak to je nesmyslně vysoká cena. Zkus si spočítat na metry ty KVH hranoly a podívej se na cenu někde v obchodě. Plus kolik stojí krytina. A zjistíš, že materiál tě výjde, odhadem, tak na 20-30t. Nějaký spojovák, barva, patky na zabetonování. A jestli je tam i okap, tak pár tisíc na něj. No, a něco zbyde na práci a dopravu. Teď koukám na jeden obchod 220Kč za m 120x120 pohledové KVH. Na výšku máte cca 6x2.5m na šířku 2x3.5m a 2x7m. Plus vzpěry 2x1m. Celkem 38m, tj KVH za cca 9t Kč. Makrolon 20 mm silný, cca 600kč/m2, máte asi 28m2, tj asi 18t makrolon. Okapy jsou asi 100kč/m jak svislé, tak vodorovné, něco nějaké koleno. Máte tak 10m okapů, řekněmě 2000Kč všechno. Nějaké latě a spojovák a barva. Takže odhadem opravdu od 40t materiál.
Odpovědět
@antal1 Máte pergolu jako blázen a divíte se, že je drahá? Pokud tam chcete opravdu čirý polykarbonát, tak min. tloušťka 6mm stojí cca 3,3k za m2, tj. ve vašem případě min. 70 tisíc. Plus nějaká konstrukce, betonové patky, okap, nějaké profily na polykarb. a také nějaká práce dvou lidí. A za hodinu se to neudělá. Z mého pohledu naprosto adekvátní cena, pokud je to tak, jak píšu výše. To je jak ty případy, kdy si někdo navrhne do domku 9 metrovou kuchyň do U, v nádherným bílým lesku se skříňkami až po strop a myslí si, že ho to bude stát 100k a vydrží mu to věčnost. Prostě nebude to stát 100k, ale 200k. Já mám stejnou pergolu, jen 5x5m a čirý polykarbonát 8mm a počítám se 150 tisíci. Prostě tak to je. Jestli to dávat nechcete, tak si to postavte sami. Ruce máte, internet je plný informací a obětujte tomu několik dní dřiny.
Odpovědět
Ještě koukám, že jsem nepočítal ty střešní trámky. Ale to nebude žádná závratná částka. Každopádně, jestli krytina je opravdu polykarbonát a ne makrolon, tak to samo bude mít na cenu vliv. Našel jsem 6mm desku POLYKARBONÁTOVÉ DESKY MAKROLIFE® S UV extrémně vysoké rázové houževnatosti a použitelnosti ve velkém rozsahu teplot (-40 až +135 °C) a mají cenu cca 1500Kč/m2, takže tam by byla cena cca 45t.
Odpovědět
@petrincak @atilius Nikde nie je napisane, aky polykarbonat to je. To je plny alebo komurkovy.
Odpovědět
@petrincak v mém případě se jedná o dutinkový polykarbonát 10mm v cenové nabídce za 13 tisíc aby bylo jasno
Odpovědět
@atilius právě že terasa bude v mé režií jedná se čistě o pergolu.Já počítal že něco takového by nás mohlo vyjít něco kolem 100t
Odpovědět
@antal1 Jestli máte takhle cenovou nabídku, co tam stojí tolik? V tom materiálu je to kolem 40t.
Odpovědět
@atilius položkově to vychází 80t material a 40 výroba a montaž bez dph
Odpovědět
Máme hliníkovou pergolu 7x4m za 100tis ,nechávali jsme si nacenit i z KVH hranolů a cena byla podobná, kdybychom chtěli ještě bočnici tak by cena byla vyšší.
Odpovědět
Článek se načítá
@antal1 Položkově jsem to na hrubo rozepsal, zkuste si to porovnat, co tam je a není. Jestli práce stojí 40t, to nedokážu úplně posoudit. Podle mě ne, když to vidím, tak seřiznou pár trámů, které následně sešroubujou. Nejpracnější budou ty boky, ale to mi taky nepříjde časově nic náročného.
Odpovědět
@jarin1 budu nejspíš muset hledat dál, do pergoly se moc pouštět nechci.I když si na baráků dělám hodně věci sám se dřevem moc skušenosti nemám a nechci aby mi to padlo na hlavu :-)
Odpovědět
@antal1 Hele, taky jsem měl strach, ale na konec to není tak strašné. Doporučuju si na to pořídit pokosovou pilu a uvidíš, že to zvládneš. Jako za ty prachy, co chtějí to můžeš zkusit dvakrát, možná i třikrát 🙂
Odpovědět
@antal1 Dutinkový neberte. Za pár let vám uvnitř dutinek zezelená usazující se dešťová voda a vypadá to pak děsně. Pár takových pergol jsem viděl a jejich majitelé jsou po pár letech nešťastný a dnes by to už nekoupili. Ale rozhodnutí je na vás. V případě dutinkové už je to předražené. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@antal1 Nebál bych se toho přesně jak píše atilius, práce se dřevem je paráda. Stačí si nastudovat čepové spoje at je to pěkné a ono to půjde samo, pokud jste zručný a věříte si tak není nad čím přemýšlet.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 ono to jde i bez cepu 🙂 staci delsi vruty, kazdopadne cepy vypadaji lepe
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett To neříkám jen vypadá lépe spoj bez šroubu, i když ten sroub se dá taky zapustit a zadělal dřevěnou zátkou. Lze vše... když se chce a je chuť 😎
Odpovědět
My půjdeme touto cestou: http://atypickestavby.cz/pergoly/
Odpovědět
Ahoj, já se v roce 2016 dohodnul s truhlářem, cena celé této pergoly včetně zastřešení a montáže, byla cca 39t. 5.5m X 4.5m
Odpovědět
.
Odpovědět
@petrincak To je zase názor. Každý nechce platit nesmysl za pergolu. Oni se taky musí živit, to je jasné. Ale nebudu platit za pergolu 143.000, když tam je materiál za třetinovou cenu. I kdybych počítal na pergole týden práce, tak dát 100.000? To může jen člověk, co peníze neřeší. Já peníze třeba řeším. Už to je sice pár let a nebyly to KVH pohledové hranoly, ale garážové stání nám zkušený truhlář v důchodu zbouchnul za jeden den + jeden den doma příprava spojů. Byla cca 5x2,5m. Cena směšná, ale jak říkám, byly to obyčejné trámy a hranoly. Už to je tak 10 let, vypadá pořád stejně.
Odpovědět
Pokud se to bojis postavit sam, nech si narezat stavebnici a jen to sestavis. Udelaji ti to v kazdem vetsim drevoprodeji, kde maji cnc. Cena bude urcite o dost vyssi nez kdyby si to narezal a zadlabal sam, ale melo by to vyjit o dost levneji. Usetris za montaz. Krytinu zvladnes, na to nepotrbujes zadne velke znalosti, navod ma kazdy vyrobce na strankach.
Odpovědět
Zdravim, zrovna planujeme pergolu polykarbonat bezkomorovej kvh hranoly 12x12 manzel bude delat sam, cena kolem 32k vcetne nateru, patek a vseho okolo. Sousedum dela podobnou FIRMA jen z mene dreva (chceme ruzne bocnice ale by pusobilo bytelne masivne) za 57 tisic a jeste bez nateru a zakotveni patek. No i tak je to oproti Vasi cene uplne nekde jinde, doporucuji zadat poptavky jinde.
Odpovědět
Nás stála pergola 5x3m, střecha z polykarbonátu, zabetonované patky 2 roky zpátky 38k ( v Praze). Bez okapů.
Odpovědět
@mitoma Kdo vám dělal hliníkovou terasu? Díky 🙂
Odpovědět
@terezz870 alcentrum a doporučuji, investice se vyplatí
Odpovědět
Máte někdo zkušenost s Hobbytec pergolami? Někde na diskuzích jsem našla, že nic moc. Potom Alcentrum jsem někde narazila, že ty jsou ok? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mitoma mohu se zeptat odkud jste si nechávali dělat hliníkovou pergolu a jak jste spokojení? Děkuji 😉
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?