Pergola se skleněnou střechou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat těch co mají pergolu se skleněnou střechou,jak event. řešili zastínění (např.markyza, baldachýn atd). Chci si tuto pergolu pořídit, mám ráda světlo,proto nechci aby mi ho pergola hodně vzala-hlavne v zimním období. Budu ráda za jekoliv zkušenosti-zda jste spokojeni atd. děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
topič: my jsme nakonec hodili přes sklo stínící tkaninu co se dává na plot, někde jsme koupili rozměr 6x4 a celkem to funguje. Na podzim jsme to sundali a uklidili.
Odpovědět
Na internetu jsem nyní viděl pergolu se střechou která se otvírala, nevím název ale jen mě to napadá, když nechcete přijít o světlo. Sama i nastavujete intenzitu.
Odpovědět
@winteren moc děkuji za reakci.ano o této prrgole vím, bohužel to už je mimo moje finanční možnosti. Holt budu muset snížit ze svých nároků na intenzitu světla a dám si mléčný polykarbonát😞.
Odpovědět
@pajkak taky jsme takto uvažovali. Nakonec jsme se rozhodli také pro mléčný polykarbonát. Budou montovat za měsíc, tak jsem zvědavá. Pod sklem se prý v létě nedá sedět. Stejný by tam musel být nějaký baldachýn
Odpovědět
Jaky mlecny polykarbonat davate? Manzel mi jakykoliv polykarbonat bojkotuje, ze vsechny stejne do par let zezelenaji. Tak snad existuje nejaky sikovnejsi.
Odpovědět
@puhelin no zatím v mem okolí mají všichni pergoly od alcentra a jsou max.spokojeni,ale ty pergoly stojí max.dva roky,tak netuším,co se s tím stane za pár let, nicméně počítám,že ten polykarbonát se může kdykoliv-kdyz bude potřeba vyměnit 🤷
Odpovědět
@pajkak No jo, ale za ty penize ho menit kazdych cca 5 let?
Odpovědět
co například nátěr? ULTRA-STOP nemá někdo zkušenost? http://www.izolplastik.cz/ultra-stop/
Odpovědět
Ja mam k tomu polykarbonátu docela odpor. Člověk kupuje zajice v pytli, protože neví, jestli to vydrží 5 nebo asi v nejlepším případě až 15 let. Nechtělo by se mi to každou dekádu měnit a také vzniká spousta odpadu, která dnes končí na skládce. Ja plánuji sklo částečně stinene stromy a ještě nějakým mobilním stinidlem zřejmě vlastní konstrukce.
Odpovědět
Ještě mám negativní zkušenost s trapezovym polykarbonatem, který je obecně slabý a už je je tedy 20 let od instalace. Byl kouřový a po 7 letech vypadal ještě dobře, ale kroupy ze střechy udělaly cedník, jak už to bylo křehké.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?