Odpověď na příspěvek od msvec:
Dobrý den, za mě bych se toho vůbec nebál, viz n… @msvec Musí se pak ta betonová deska nějakým způsobem dál upravovat? Jako například natřít hydroizolací? Předpokládám, že je vhodné udělat ji ve spádu od domu..Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@msvec Musí se pak ta betonová deska nějakým způs… @rumcajk V prípade použitia terčov sa obvykle dávajú na zhutnenú štrkovú plochu, nebetónuje sa pod tým, v tom je tá úspora. A to, čo pretečie medzi dlažbou dolu sa vsiakne do štrku. Ja som pod terasou i tak vybetónoval, vyspádoval som to do stredu a stredom som potiahol odvodňovací žľab. Aspoň mi tam nebude nič prerastať. Terasové dosky budem dávať na terče alebo hranoly podložím nejakými plastovými podložkami, aby nestáli pridmo na betóne. Je samozrejme lepšie spádovať od domu, ale ak máte v poriadku hydroizoláciu, tak nič nehrozí.Odpověď na příspěvek od roman_:
@rumcajk V prípade použitia terčov sa obvykle dáv… @roman_ díky za tip s odvodněním. Jak se ještě řeší detail přechodu dlažba na třecích - tráva? Jde celá terasa nějak zapustit, tak aby byla zároveň s terénem? Nebo je to nepraktické a malý schodek je spíše k užitku? Musí se beton po vybetonováni nějak ošetřit?Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@roman_ díky za tip s odvodněním. Jak se ještě … @rumcajk Betón sa dá nastriekať impregnáciou proti vode, ale to som tam nedal, mám tam dostatočný sklon a nie je to pohľadový betón. Terasu budem mať skoro zároveň s terénom a lem okolo ešte vymyslený nemám. Ak budem dávať drevoplast, použijem asi originálne okraje. Možno urobím okolo úzky štrkovy pás alebo obrubník, aby na betón pod dosky nesplachovalo blato. To budem riešiť tak za pol roka, betón aktuálne vyzerá takto.Odpověď na příspěvek od roman_:
@rumcajk Betón sa dá nastriekať impregnáciou prot… @roman_ díky za info.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Jinak mě to teprve čeká, zatím jsme se fázy rozho… @rumcajk Tak na to budem mať odpoveď (možno), až to u seba vyskúšam. Ale nebudem dávať dlažbu, tak dúfam, že terče pod terasové hranoly budú tolerovať mierne naklonenie. Spad som dával 2 cm/m smerom ku žlabu a žlab má 1 cm/m. Na konci žlabu už je to slušne naklonené. Nabudúce by som to asi spravil trochu inak, na strane, kde žlab začína by som to nechal v rovine bez spádu a tieklo by to duagonálne. Na konci by mi vyšlo kolmo na žlab 2,5 cm/m (miesto súčasných 4,5 cm/m), čo by nemuselo byť tak zlé ani na tie terče.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Jinak mě to teprve čeká, zatím jsme se fázy rozho… @rumcajk jsou polohovací terče. Ty jsme dávali my na terasu a samonivelační. Vyrábějí se i takové klipy, které uchytí dlažbu na schodku (čelo)...My budeme asi dávat ocelový obrubník na některá místa u záhonů a u trávníku. Nechtěli jsme mít betonovou plochu pod terasou, tak se nechala přivést drť, zhutnila se a pod každým terčem je ještě kousek staré betonové dlažby. Voda krásně vsákne