Terasa do mírného protisvahu, z čeho a jak odvodnit

Zdravím, máme dům v mírném svahu, ale terasa (a kus chodníku) není na straně z kopce, ale do kopce, byť mírného, který by začínal na hraně terasy (chodníku). Taras dělat nechci, protože bych jej musel dělat na celém boku domu cca 16 m, nejen na hraně terasy. A druhý důvod je, že taras bude i na druhé straně domu, takže je to i o financích. Ale řeším, jakou dlažbu použít a jak řešit odvodnění . Případně zda řešit vůbec, ale myslím, že u té terasy by to chtělo určitě (výměra cca 30 m2).
Odpovědět
Nikdo nic?
Odpovědět
Na takto položený dotaz Vám asi neodpoví nikdo. Myslím že mám slušnou fantazii, ale z vašeho popisu není úplně jasné co chcete a co nechcete. Možná nějaký zákres, půdorys, fotografie stávajícího stavu, nebo něco čeho by se šlo chytit. S odvodněním taky těžko radit, když nejsou zřejmé spádové poměry u domu. Když to chcete řešit tady, asi z nejakého důvodu soudíte že běžné odvodnění, hrubý a jemný makadam s případnou drenáží vespod, stačit nebude. Není ale zřejmé, proč by nemělo. A pro ty co to neznají, taras je opěrná zeď ze skládaných kamenů.
Odpovědět
Také bych potřeboval u domu udělat terasu do mírného protisvahu, takže bych ji potřeboval nějak vyrovnat. Jakou máte zkušenost se založením?
Odpovědět
Zakládal jsem terasu na rektifikační terče, pomocí kterých si u každého zvlášť nastavíte potřebnou výšku, takže nění problém terasu založit i na méně rovném terénu. Terče paří pod trámky na které budete přidělávat prkna. Je dobré, že také vymezí plochu mezi zemí a dřevem. Díky otmu prodlouží životnost dřeva. Mezi trámky a prkna jsem pak dával distanční terasové podložky, které vám udělají všude stejné mezry a také udělají distanci, takže nebduete pokládat dřevo na dřevo.
Odpovědět
Taky jsem přemýšlel nad dřevěnou terasou, ale rámcově nemám představu, na kolik to Vaše řešení přišlo, jaké dřevo jste použil. Každopádně nejde o to, že bych hned za domem, kde má být terasa, byl svah, ale na počátku budoucí terasy je tam počínající zahrada, která se postupně zvyšuje, ale není to nějak bruální svah....dejme tomu, že rozdíl v nejvyšším bodě té zahrady je tak max 1 m na 10-15 m. Fotit to nemá moc smysl, protože tam teď mám hromádky hlíny, takže to nebude vidět. Ale něco jsem zkusil schématicky nakreslit. Omlouvám se za kvalitu, ale zlobí mě na mobilu foťák.
Odpovědět
Z jakého materiálu ty rektifikační terče jsou? a ty distanční terasové podložky na kolik to vlastně přijde na terasu? Prodraží se to potom hodně?
Odpovědět
Je to vše vyrobeno z tvrdého odolného plastu, který vydrží desítky let. Pokud by jste se na to chtěl podívat, tak já jsem je kupoval z obchodu gardina, kde je seženete za dobrou cenu. Díky šroubovacímu systému se dá terasa pěkně vyrovnat. Není to drahé.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?