Infrapanel. Dokáže vytopit místnost 10m2?

Ahojky, děláme dcerce pokojíček. Je to nejchladnější místnost v domě, radiátor tam sice je, ale pokojík úplně nevytopíme. Napadlo nás použít infrapanel, který se montuje na strop. Než do toho zainvestujeme, ráda bych znala Vaše skušenosti s tímto zařízením. Přeci jen je to investice. Dokáže takový infrapanel vytopit místnost, která má plochu 10m2? Nebo je to jen takový nic moc topení? Díky za rady.
Odpovědět
Samozřejmě, že bezproblémově vytopí (pi správné konfiguraci) jakýkoliv pokoj, ale je třeba počítat s tím, že spotřeba je stejna jako u přímotopu (i když marketingové bláboly se snaží tvrdit něco jiného - zákon o zachování energie se jen tak ošulit nedá :-) )
Odpovědět
díky za odpověď. Já slyšela hlavně zvěsti o tom, že v podstatě vydává jen sálavé teplo, které absorbují věci v okolí, ale vzduch jako takový neohřívá. A pak taky je prý něšťastné to umístění na stropě.
Odpovědět
v diskuzi na odborném serveru se jistě dozvíš vše co potřebuješ http://forum.tzb-info.cz/102744-infra... (poradil manžel :-p )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, právě jsme se nastěhovali do pasivního baráčku a na stropě máme tyhle infrapanely. O tom, jak OPRAVDU topěj můžu poreferovat až později. Tuším, že se spíš hodí do nízkoenergetických a pasivních domů, než někam, kde je potřeba hodně zatopit. Ale jestli to máte ještě k radiátoru, tak to asi jo. To co píšeš - sálavé teplo, ohřívá předměty - ano, to jsou vlastnosti. Jak říkám, vlastní opravdovou zkušenost můžu napsat později.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@katkazahradnikova Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak jste s infrapanely spokojeni? Uvažujem o nich.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilithka Moc spokojeni. Krásné rovnoměrné teplo. Jsou na stropě, ale od nohou je teplo. Možná je dobrá i kombinace s rekuperací, jak to máme my. Velmi nízké náklady na vytápění (dům je ale opravdu dobře zateplený).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@katkazahradnikova Dobrý den, můžete mi prosím napsat typ (výrobce) infrapanelů, které máte instalované? Raději na email lenca.pohoda@seznam.cz , ať to není reklama. Moc děkuji
Odpovědět
zdravím, používám jako hlavní topení v celém domě sálavé infrapanely, umístěné na stropě...již 2 roky, naprostá spokojenost, nezabírají žádné místo, místnosti vytopené na požadovanou teplotu,řízené termostaty,oproti minulému vytápění se to nedá srovnat, jak po stránce tepla, tak hlavně spotřebou elektřiny...místnost je naakumulovaná, velice příjemné teplo, zpočátku při 1.zapnutí pomalý náběh vytopené místnosti, ale to je zkušenost, s kterou se musí počítat, jinak mohu doporučit, jako jsem to učinil již několika známým, co postavili nový dům, tak i chalupářům....takže se toho nebojte, naprosto čisté topení, rychlá instalace a nedejte na rady či antirady mnohých rejpalů, co nemají žádnou zkušenost....zdravím a přeji tepelnou pohodu všem příznivcům tohoto systému vytápění !!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?