Krb nebo krbová kamna, co doporučíte?

Profilova fotka
Přemýšlíme o výměně teplovzdušné krbové vložky za teplovodní,dnes jsme narazili i na docela výkonná krbová kamna.Máte někdo zkušenosti s nimi??Co by jste doporučili,krb nebo kamna??? Předem moc děkuji za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nevím, jestli to pomůže, ale my budeme dávat krbové kamna, protože nebudeme dělat průduchy.. kdybychom měli vytápět celý barák, volila bych krb.. ale protože jde o jednu místnost bokem, kde si muž udělá zkušebnu, tak mi to přijde zbytečné a když bude potřeba, pustí si radiátor.. doufám, že nepíšu nějakou kravinu, ale tak mi to bylo řečené.. jinak teda budeme kupovat kanadská kamna.
Odpovědět
Profilova fotka
my tím budeme vytápět celý přízemní dům,pořád váhám :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@marselina poklud jste měli krbou vložku dal bych zase krbovou vložku, nebo máš nějaký důvod to měnit ? My chceme tedy zatím kamna, jsou levnější, krb máme naceněnej kolem 100tis...
Odpovědět
Profilova fotka
no,časem místo obýváku bude ložnice a mít krb v ložnici??kamna vzhledem k tomu,že nejsou tak velká můžeme umístit na chodbu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@marselina my v podstatě taky, kromě té jedné místnosti.. ale máme to řešené tak, že je to v podstatě velký otevřený prostor.. asi bych si nakreslila půdorys domu, doplnila rozměry a zašla přímo někam, kde se tím zabývají a řeknou ti, jaký výkon atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@veronickalongipes topenáře jsme doma už měli a hned raději dva,s realizací není problém a výkon známe,potřebujeme 10kw do výměníku.
Odpovědět
@marselina Jestli potřebujete 10kW a chcete používat na vytápění a ne občasné topení, pak doporučuji interiérový kotel Verner. My máme doma krbovou vložku, také jako jediný zdroj tepla. Se známým jsme dělali srovnání, kolik je spotřeba paliva pro nahřátí 600L vody o 30°C v celém objemu. Naše spotřeba byla téměr dvojnásobná. A to si myslím, že nemáme žádný "šmejd" z nákupáku. Vložka nás stála 40 tisíc. Osobní zkušenosti s ním nemám, doporučuji jen na základě těchto výsledků.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat. Budeme stavět přízemní dřevostavbu o velikosti 100m2. Ztráta domu je 5kW. Bude podlah. teplovodní vytápění v celém domě. Nevíme zda dát krbovou vložku s výměníkem, či kamna s výměníkem. Máte někdo zkušenost?? ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?