Krbová vložka + akumulační nádoba

Ahoj vsem. Rad bych se podelil o.svuj zamer. Chystam se instalovat plynovy kondezacni kotel a neprimo ohrovany bojlet k tomu na tuv. Jako primarni zdroj tepla. Druhy zdroj mam v umyslu krbovou vlozku bef aqua home 7 do vzduchu 4kw a do vymeniku cc 10-12kw. Akumulacni nadoba s vnorenym bojlerem. Aku celkova velikost 1000l z toho 250l bojler zbytek topna voda. Mam stary dum cca sila zdi 90cm obvodove a pricky 60cm. Vymena okna. Sttecha zatim puvodni. Jde mi o to ze me od teto sestavy topenar odrazuje pry behem dvou hodin natopim nadrz s takovym vykonem a zbytek budu ken vypoustet do kanalu. Vlozka je.opatrena chladici smyckou. Tepelne ztraty jsou cca 10kw. Vsude budou radiatory nove celkem 12ks vetsi. Ma pravdu nebo je to jen nechuť delat neco navic. Dale mi.jdeno to any system fungoval nezavisle na.sobe. priklad topim v krbu ohreju radistory nasledne jde teplo.do aku. Prestanu topit pojede tepli z aku dokud se nevybije. Nebude se mi.chtit topit autmaticky se zapne plyn. Dekuji za vase postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
@stepna 1000l nadrz natopis ze 40 na 90st za cca 5h pokud vlozka pojede naplno tech 12kw. Nevim jake ma ten bef moznosti regulace ale rozhodne bych se toho nebal. Bude trosku problem to odregulovat, Mam podobny system akorat misto plynu elektriku. Nadrz regulus duoe 1000/220, kamna vykon 10kw do vody a el patrony 9kw. Jen okruhy jsou slozitejsi - mame podlahovku v prizemi a radiatory v patre. Resim to dvema nezavislymi smesovacimi ventily a dvema cerpadly. Plus treti cerpadlo a smesovaci ventil na kotlovy okruh
Odpovědět
@jumpmans ja jsem z toho uz celkem na prasky. Mel jsem tu celkem 3 topenare. Kazdy tvrdí neco jineho ale.kazdy navrhl ten stejny kotel 24kw :). Ale.krbovou vlozku jak je to zavisle na elek. Kolik je z toho bordelu atd. Vsichni mi tlaci sve nazory ale.na.muj se moc.neptaji. nerad bych udelal neco co pak nebude fungovat. Ale laicky ma to spousta lidi. Nekdo je.pro nekdo proti. Jsem celkem mlady takze prace okolo dreva atd je jasna. Ta nadrz je cordivari combi 2. Je tam jeste had na pripadne solary ty bych chtel v horizontu 5let dopojit. Prece jen je to palba. Proste mi.jde.jen o to zda to lze ci nelze. Budu mit vypracovany i projekt k.tomu a prijektant tez rikal bude to za dve hodky natopene. Tak ja.nevim. bef ma regulaci klasickou externi privod vzduchu a klasicke skrtitko na vlozce. Opatril bych jeste klapku na kourovod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?