Na jaký výkon jede vaše rekuperace při běžném provozu?

Dobrý den, jakou máte jednotku prosím a na jaký výkon vám obvykle jede? Případné, jaký je maximum, který používáte např. v případě návštěvy?
Odpovědět
Rekuperační jednotku máme Brink Flair 225, většinu času jede na minimální výkon 50 m3/h, v obývacím pokoji čidlo CO2, dle něj se výkon sám reguluje. Podlahová plocha 100 m2, 2 dospělí, 2 děti.
Odpovědět
Profilova fotka
Závisí na období - nyní jsem přepnul na "zimní" provoz, tj. tak 70m3 trvale, letní mám kolem 100, režim návštěva používám až při více jak 6 lidech a vzhledem k velkému objemu v obýváku to stejně skoro není poznat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rades89:

Rekuperační jednotku máme Brink Flair 225, většin…
@rades89 Jak máte prosím nastaveny parametry u CO2 čidla v menu jednotky? Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radim2015:

Závisí na období - nyní jsem přepnul na "zimní" p…
@radim2015 Fakt jen takhle? Mame jednotku Sabik 350, ale pojede na cca polovicni vykon (150m2) dum. Kvuli tomu, ze firma privedla ke kazdy vyustce jednu trubku misto dvou. Muzou to opravit, ale znamenalo by to provrtat cely strop ve skoro hotovym dome. A prej takhle to stejne staci. Cidlo mam VOC, jednorazove to u navstevy zvysi vykon, akorat si maknou asi motory.
Odpovědět
v noci na minime, cca 100, problem je ze nad 150 pocut prudenie vzduchu. inac ide na automatiku
Odpovědět
Mám Brink flair 325 řízenou 3x CO² čidlem (obývák, ložnice, dětský pokoj) ev. boost tlačítkem (koupelna, WC, kuchyň) . V továrním nastavení je minimální hodnota větrání 50m³/hod, dál pak 100, 150 a 250m³/hod. Rekuperace jede ale minimálně na 100m³ (nevím, kdy se používá hodnota 50m³) a při zvýšení hodnoty CO² dle nastavených parametrů min a max se zapíná na vyšší výkon. Továrně je tam na čidle CO² min. 400 a max 1200PPM. Jak píše apostol nad 150m³ už je slyšet proudění vzduchu, tak jsem zvýšil hodnotu min. CO² na 700 PPM a max na 1300 PPM, takže rekuperace jede většinou na 100m3 a při zvýšení CO² větším počtem osob v místnosti na 100-200m³. 250m³ mi to ještě nikdy samo nesepnulo. Jen boost tlačítkem, který máme v koupelně na WC a v kuchyni. pokud máte někdo nějaký sofistikovaný nastavení, tak se klidně podělte. Dík
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rades89:

Rekuperační jednotku máme Brink Flair 225, většin…
@rades89 Mám dotaz - řešíte, jestli u toho výkonu zajistíte hygienickou normu?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

@rades89 Mám dotaz - řešíte, jestli u toho výkonu…
@bayt Koupil jsem měřič CO2 a hodnoty jsou stále "v zeleném" rozmezí. Takže předpokládám, že ano. :D ...Děti jsou malé a v domě nejsme celý den.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od bayt:

@rades89 Mám dotaz - řešíte, jestli u toho výkonu…
@bayt By som povedal, že hygienická norma na minimálny prietok vzduchu v m3/hod vychádza asi z nejakých meraní, aby sa tam udržala určitá hladina CO2. Ak má k rekuperácii senzor na CO2 (originálny k Brink Flair používa kvalitný a presný NDIR senzor), tak by mal byť vpohode a možno aj lepšie, pretože reguluje výkon na požiadavku CO2 (menej vymeneného vzduchu -> menšie straty + menej spotrebovanej el. energie nakoľko motory nemusia ísť na taký výkon). Navyše nikto mu to do domu nepríde zmerať. Ani pri dotácii NZU nikto nerieši, či sa po doložení papierov rekuperácia používa a na aký výkon.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od apostol:

v noci na minime, cca 100, problem je ze nad 150 …
@apostol Podle vlhkostí asi budeš mít problém při nižších teplotách. Já mám nyní 54%, ale v zimě mi to občas klesne pod 40% a to mám hooodně květin - 200+ květináčů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radim2015:

@apostol Podle vlhkostí asi budeš mít problém při…
@radim2015 mam entalpicky vymenik, problem bude v tom ze momentalne mam nastavenu cielovu hodnotu na 45%. asi by to stalo zato nastavit to na 50%.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@bayt By som povedal, že hygienická norma na mini…
@josefx No mne jde spis nez o dotace o dobre vnitrni prostredi. Cidlo nemame CO2, ale VOC.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?