Nákup klimatizace/tepelného čerpadla ze zahraničí - zkušenosti

Zdravím, kupoval někdo klimatizaci/tepelné čerpadlo v zahraničí (přes ehop)? Popř. v jakém e-shopu a jak jste spokojeni? Popravdě u nás jsou značně předražené (nechce se mi platit navíc 20% za něčí marži). Ideálně ne z číny (kvůli dodací době a případné reklamaci), ale v rámci EU. Díky za zkušenosti.
Odpovědět
@ferza Dobrý den pročítám Váš dotaz a řešíme stejný problém zda koupit klimatizaci v zahraničí. Zajímalo by mě zda jste klimatizaci koupil či ne. Děkuji
Odpovědět
Určitě bych nekupoval TC ani klimatizaci v zahraničí. Jsou to jenom mašiny co potřebují každoročně servis, a kdyby se něco náhodou stalo tak to bude určitě víc jak tych 20 procent.
Odpovědět
Dobrý den, ano nakonec jsem klimatizaci v zahraničí (Anglie, https://www.saturnsales.co.uk/) koupil. Cena u nás 47tis, v zahraničí 27tis za úplně stejný model.. takže to bylo mnohem více než 20% úspory.. kupoval jsem Mitsubishi a jelikož má i české zastoupení, tak se servisem problém není. Nedoporučoval bych kupovat cokoliv noname, popř. neznámé značky a samozřejmě nějaký spolehlivý obchod. Dokonce jsem navíc dostal 3 roky záruku (po doložení instalace oprávněnou osobou), což mi v ČR nikdo jen tak neposkytl a oproti ČR cítíte jistý servis ze strany obchodu.. prostě se starají zda je vše ok, což v ČR zažité není. Instalace mi vyšla na 6tis.. celkově spokojenost, jak finančně tak s funkcí, zatím má za sebou první topnou sezonu a bez problémů.Jinak jediná výtka k obchodu - mají celkem drahou přepravu (celá paleta cca 6tis) takže lepší řešit vlastním domluveným přepravcem, případně nákup většího množství, kdy dáte na 1 paletu až 6 jednotek se rozhodně vyplatí (nepochybuji o tom, že místní prodejci dělají to samé a přidají si k tomu dost tučnou marži).
Odpovědět
Profilova fotka
Asi záleží koho seženete. Mám 14 dní naistalováno místní 2 men firmou (ale jezdí po celé ČR) LG MU3R19.UE0 - 3 Indoor Units: MU3R19.UE0 Outdoor - 3 x PM07SP.NSJ cena jen za jednotky 62.000,- s DPH Na tom shopu to je 1766 + 200 doprava = 60.000,- Úspora tedy zanedbatelná.
Odpovědět
@michaelscz to je možné, já netvrdím že se to vyplatí pro každou značku, já měl vybranou Mitsubishi a ta mi přišla u nás strašně předřazena..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?