Podlahovka dotazy

Dobrý den, mám pár dotazům k vodní podlahovce do projektu RD s plynovou přípojkou. Máme v řešení projekt a jako způsob vytápění by se nám líbil kondenzační kotel v kombinaci s vodním vytápěním podlah pro přízemí i pro 1-ní patro. Nevíme ale jaká je zátěž stropu při tomto vytápění s ohledem na zalití hadic do betonu, plánujeme miako keramický strop. Další dotaz je, zda to můžu mít např. v dílně, kde bude soustruh s ohledem na zatížení a vibrace podlah. Díky Viktor.
Odpovědět
@stavebnik1974 rozdíl váhy s a bez trubek PT je tak nepatrný, že to nemusíte řešit. Pod roznášecí deskou s PT samozřejmě musíte mít dostatečně silnou tepelnou izolaci. Do dílny by bylo vhodnější použit pevnější izolaci minimálně EPS200 nebo XPS. Pod těžké stroje bych radši vynechal izolaci včetně PT. Nejde ani tak o PT, ale musíte řešit únosnost podlahy a PT na to má minimální vliv.
Odpovědět
@zubr487 Dobrá díky. Když máte ale keramický strop a něj chcete položit hadice PT, tak ty hadice musíte něčím zalít a vznikne vám ........cm tlustá dodatečná vrstva. A tam právě nevím kolik to může navíc vážit ?
Odpovědět
@stavebnik1974 Ten beton tam dáte i když nebudete dělat PT.
Odpovědět
@stavebnik1974 máte projekt ? Na keramických cihlách a nosnících je beton, na tom minerální kročejová izolace a na tom roznášecí betonová nebo anhydridová deska. Do ní se prostě natahají trubky.
Odpovědět
@zubr487 Projekt je v počáteční fázi. Pokud je tedy tloušťka betonu v obou případech stejná ( s PT i bez PT ), pak je to jasné. Díky. Myslel jsem , že v případě instalace PT je tloušťka betonu podstatně vyšší.
Odpovědět
@stavebnik1974 Neřešte to, dělá se to standardně. Rozdíl je cca 1cm. Podstatně větší rozdíl je daný typem zalévací hmoty. Anhydrit stačí cca 35mm (Thermio) až po betonové mazaniny kolem 8 cm
Odpovědět
Můj dodavatel podlahovky měl takovéto požadavky na skladbu (netvrdím, že je to optimální , možná stačí méně ...🙂 anhydrit - zalít 35 až 40 mm nad trubky, které jsou 16 mm, tj celková výška 51-56 mm beton - zalít 55 až 60 mm nad trubky, které jsou 16 mm, tj. celková výška 71 - 76 mm
Odpovědět
@zubr487 OK díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?