Polystyren 100Z nebo 100S na podlahové topení

Ahojky budeme ted pokládat polystyren a na to dávat podlahové topení. Chtěla bych poradit jestli dát polystyren 100Z nebo 100S - ten prý je lepší. Nahoru podlahovku davat nebudeme tak tam by mohlo stačit třeba pouze 100Z?
Odpovědět
Urcite Z, S fasadni nee, v rohach pocitejte se sednutim.
Odpovědět
Profilova fotka
@octavka S není fasádní, fasádní je F, S je pro vysoce tlakově namáhané podlahové a střešní konstrukce @evcabumbova my dali 150 S, ve stavebninách se nám sice smáli, zda chceme, aby na tom stály tanky, ale přesto jsme se nenechali odradit
Odpovědět
pokud do obytných místností, stačí 100Z, do garáže a podobných prostor asi 150S nebo XPS. Ale do obýváku, ložnice apod 100z bohatě stačí. fasádní má označení F.
Odpovědět
@octavka: viz obrázky, tohle je špatně udělané, v rozích si nic nesedá pokud je vše technologicky správně.
Odpovědět
Oprava ano F je fasadni, pisu blbe :-)
Odpovědět
@velman Vetsinou kdo montuje podlahove topeni do systemovych desek, tak tam je problem ve spodnim profilu, je tam systemovy rastr, foto testu pred a po sednuti systemove desky podlah.topeni.
Odpovědět
dnes se podlahovka zapichává do fólie, která se položí na polystyrén, systémové desky jsou o dost dražší a u RD se používají sporadicky, tedy alespoň v mém okolí.
Odpovědět
Presne tak, ale pokud si pozvete firmu, ktera se na toto specializuje, tak si poklada systemove desky sama, zadne jine volby neni a dava na provedene dilo zaruku. Ja to mam prichytkama k EPS
Odpovědět
My z obav před sednutím nebo stlačením dávali S (stabil). Místní nerovnosti jsme podsypávali pískem
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?