Přepočet PENB

Chtěl bych se zeptat, jestli by někdo uměl přepočítat PENB, který počítal s vytápěním a TUV na plyn kondenzačním kotlem na vytápění a TUV tepelným čerpadlem vzduch-voda? Současný PENB mi vyšel v "C", 91 kWh/(m2.rok). Zajímá mě to proto, jestli bych se s novým PENB vešel do "B".
Odpovědět
Ano, někdo to určitě umí 😄
Odpovědět
@panlorenc Co si myslet o IQ takového rádce...
Odpovědět
@panlorenc trapné @mart23 Zdroj vytápění nemá na PENB výrazný vliv, tudíž budete pořád v "C".
Odpovědět
@martin_s Super, děkuji za jasnou odpověď. 😉
Odpovědět
Budto oslovte toho, kdo vam PENB zpracoval, nebo nekoho jineho z tohoto odkazu: https://www.mpo-enex.cz/experti/
Odpovědět
@martin_s @mart23 Nemáš pravdu. Změna zdroje vstupní energie je pro určení klasifikace zcela zásadní. Něco málo o tom totiž vím 😉 Může se stát, že z výše uvedeném odkazu při určité pravděpodobnosti můžete oslovit i mne.
Odpovědět
@jozkakomosny Přitom jsem ale jen přesně odpověděl na dotaz (narozdíl od tebe) 😄
Odpovědět
@puhelin Stávajícího jsem již oslovil, ale nechceme mi říct jaký by to mělo vliv. Nabízí přepracování za 1.500, ale s nejistým výsledkem, což pro mě můžou být vyhozené peníze. Kdyby řekl dopředu jak by to mohlo vyjít, tak jdu do toho hned.
Odpovědět
@panlorenc No myslím, že o přínosu Vašeho příspěvku si udělá každý názor sám.
Odpovědět
@mart23 Nedokážu si vůbec představit, že by mi zaplatili a já bych jim zato řekl, sorry nevyšlo to 😄 je potřeba to opět přepočítat a opět zaplatit a pak se uvidí 😬 Takže takhle to zkrátka nechodí a o ty drobný se nebojte 😉 BTW pokud se chystáte stavět, tak s tímhle přístupem se z toho potom na stavbě po...
Odpovědět
@panlorenc Zase si přišel mlžit? Zásadní rozdíl je mezi kamny s 50% účinností a TČ. Tazatel však má navržen kondenzační kotel na plyn a chce TČ. Jak je známo, tak kondenzační kotel má vysokou účinnost a TČ přečerpává energii z okolního prostředí. Dokážeš odhadnout ten rozdíl? @mart23 K čemu to vlastně potřebujete? Pokud Vám jde o to, kolik budete platit za topení, tak je třeba se převážně zaměřit na dům jako celek, dále pak můžete mít jiný zdroj, kde s TČ palivo jen nespalujete, ale berete si ho z okolního prostředí, tudíž lze orientačně počítat, že platit budete třetinu toho, co je na štítku.
Odpovědět
@martin_s Já ale netvrdím, že to nevyjde. Tvrdím, že zdroj tepla OBECNĚ má zásadní vliv PENB. S TČ projde, ale je nutno přepočítat a uvést do PENB, tak aby byl aktuálně platný, protože úřad si zkontroluje, zda je pak stavba provedena dle schválené dokumentace tedy i PENB a informace v něm.
Odpovědět
Článek se načítá
@martin_s Tvrdíš tedy s jistotou, že nemá vliv a že bude PENB pořád v "C". No a můžeš se pod to podepsat? Počítal jsi to? Ty víš detailní projekt? Co když stávající hodnocení C s plynovým kotlem bylo třeba hraniční. Jsi si vůbec jistý, že dnes je minimální klasifikace "C" není to náhodou "B" 😉
Odpovědět
@martin_s Co po něm chcete. Vždycky tady něco rozpatlá a skutek utek.
Odpovědět
@panlorenc Víte co? Radši na to zapomeňte. Měl jsem si radši dát přes hubu, než se tady ptát... Btw 91 kWh/(m2.rok) není hraniční.
Odpovědět
@mart23 BTW zkuste se zamyslet jakým způsobem v čísle 91 zahrnuje zdroj vytápění. Opravdu nerozumím proč neřeknes vasemu zpracovateli PENB? 🤔 To se jako fakt bojís že přijdes o 1500 s nejistý výsledkem? Raději fakt udělej to co píšes...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?