Rekuperace a digestoř

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně připojení rekuperace na digestoř. V původním plánu bylo, že se rekuperace přímo napojí na digestoř - to znamená, zapnu odtah digestoře a tím se zvýší výkon rekuperační jednotky. Takhle to bylo naplánovanáno v projektu, takto o tom mluvil i technik, který nám rekuperaci dělá. Jenomže..... už druhý elektrikář si s tím neví rady a nutí nás do klasického vypínače. A technik se najednou k němu přidal, že to tak bude lepší. Jak to máte vy? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@am760 Máme to zvlášť a od počátku to tak bylo plánováno. V kuchyni mám vypínač, který zvýší výžkon rek. jednotky na max. Má to mj. i tu výhodu, že může běžet na max. i po vypnutí digestoře dle potřeby. nebo ho zapnu i bez digestoře (při pečení).
Odpovědět
Profilova fotka
Mame zvlast
Odpovědět
Tak jo, nebudu se z toho hroutit ;-) Dáme to také zvlášť. Nakonec je to asi i lepší řešení - to s tím pečením mě nenapadlo. Díky moc.
Odpovědět
@am760 máme cirkulačný digestor, nie do RJ
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Prosím o zkušenosti, kdo máte rekuperaci v domečku, máte k tomu klasickou digestoř do komína nebo pouze s filtrem? Muž říkal, že prý rekuperační technik se vyjádřil v tom smyslu, že komínová digestoř a rekuperace moc dohromady nejdou, kvůli podtlaku, který digestoř vytvoří a prý samotná rekuperace na odtah par z kuchyně bohatě stačí... Tak nevím, co si o tom mám myslet, slyším o tom poprvé...
Odpovědět
@malzenka jakože u každého vaření poběžíš k ovládacímu panelu rekuperace a budeš mačkat přetlakové větrání? Máme jak digestoř, tak rekuperaci a žádný problém to nezpůsobuje.
Odpovědět
Ovladani pro odvetrani kuchyne bude po ruce.... podobne jako v koupelne. Takze v tom problem urcite neni.
Odpovědět
Profilova fotka
@malzenka S filtrem. A já bych digestoř rozhodně nevynechával. Ona přece jen pochytá mastnou páru apod. Odtah rekuperace máme kousek od výfuku digestoře a stejně se tam ještě dost mastnoty dostane. Bez digestoře by to bylo asi mnohem, mnohem horší...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?