Rekuperace Atrea/Jablotron ve spojení s digestoří Faber

Zobraz úvodní příspěvek
Zdravím ve spolek, mám prosím dotaz, zda má někdo osobní zkušenost s touto kombinací, kdy odtah obstará přímo jednotka a hluk při odsávání se přesune do technické místnosti? Mám trochu obavy, že se časem zanese potrubí mastnotou, i když jsou tam údajně dobré filtry, takže při pravidelné výměně by neměl být snad problém.. Děkuji za případné info, mějte se fajn.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Dobrý den, napojení digestoře na rekuperaci může fungovat bez problémů, pokud je systém dobře navržen – tedy s dostatečným výkonem, kvalitními tukovými filtry a zónovými klapkami. Výhodou je nižší hluk v kuchyni díky motoru mimo obytný prostor. Zkušenosti ukazují, že při pravidelné údržbě nedochází k zanášení systému, ale klíčové je promyšlené řešení už v návrhu. Pro nízkoenergetické a pasivní domy jde o smysluplnou cestu. Pokud budete chtít, obraťte se na nás (DALAP s.r.o., https://www.ventilatory.cz/) – s větrací technikou máme dlouhodobé zkušenosti a rádi poradíme. tým VENTILATORY.cz
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ventilatory:

Dobrý den, napojení digestoře na rekuperaci může…
@ventilatory Rekuperaci mám v provozu 25 let, s cirkulační digestoří. Zapojení do rekuperace v žádném případě nedoporučuji.
Odpovědět
Dodavatel mi odmítl zapojit digestoř do rekuperace, a to i za případnou ztrátu zakázky, pokud bych na tom trval. Takže bych byl dost opatrný.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?