Venkovní vývod od digestoře, spíže. Jak jste to řešili?

Profilova fotka
Jak máte vyřešeny venkovní vývody od digestoře, centrálního vysavače apod.? Nemáte foto? Vývod digestoře nám bude vycházet na štítové straně, kde je i hlavní vchod, tak nechci, aby to tu stěnu nějak hyzdilo. Stejně tak tam bude asi spíž. Tam asi nebude okno, ale ráda bych tam měla nějaké větrání. Alespoň tu mřížku (u země nebo ve výšce???)
Odpovědět
@klara.t Co se týče digestoře, byl bych pro vytažení na střechu. I přes filtry si myslím že se nějaká mastnota a sayrait ven dostane a nevím jak přes mřížku na čelní stěně .... Stejně tak samozřejmě výše než sporák - nějaká kolena, zákruty... nevím nevím ... PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfenk díky za názor, ani jsem nevěděla, že jde vytáhnout nahoru, ale to by to muselo jít horním patrem, to nevím jak by se provedlo. Mřížku digestřořebych samozřejmě udělala nad sporákem. To u spíže nevím, jestli by mohla být někde nad podlahou (bojím se, že by tam moc táhlo), aby nebyla zvenku tak nápadná.
Odpovědět
@klara.t Čo budete skladovať v spíži? Treba ju vetrať smerom von? Nestačila by mriežka na dverách? Zbytočne si takto ochladzovať dom... Kúpeľne nebudete mať vetrané odťahovým ventilátorom? Tá spíž by sa na to dala tiež napojiť prepojením rúrkou. Riešení je viac.
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t vývod z digestoře máme vyvedený jen skrz zeď na fasádu už tři roky.MM se šprajcnul,že to prosě nebude složitě tahat až nad střechu a já jsem jen doufala,že když máme omyvatelnou omítku weber ,tak případné nečistoty odstraníme vapkou.Zatím to ale nebylo potřeba. Jen jsme museli dát dvě klapky,protože když tam byla jen jedna lamelová,tak při větrech přez ni táhlo. Větrací otvory ve špajzce máme dva, nahoře a dole. Jsou z východní strany.Pokud se mi zdá,že táhne,tak otvory zacpu polystyrénovými kroužky. To se stává jen při velkých mrazech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?