Vytápění v domě z VPC KM Beta sendwix

Ahoj všichni, Plánujeme letos začít stavět bungalow z vápencopískové cihly od KM Beta (Sendwix) A chtěl bych se zeptat, čím v domečku z tohoto materiálu topíte (jakou jste zvolili tloušťku stěny a izolaci) ? Jaký máte dům, zda patro nebo přízemní a jakou plochu. Nakonec by mě zajímalo jaké jsou +- náklady na vytápění v domě z VPC. Děkuji mnohokrát za odpověď.
Odpovědět
To by vám snad měl poradit projektant, ne? Takhle se radit nedá, nebo dá, ale budou to rady k ničemu. Záleží na velikosti domu, orientaci ke světovým stranám, ochlazovaných plochách, tloušťce nosného zdiva izolace, prostě všechno souvisí se vším. Takže jedině projektant bych řekla.
Odpovědět
Naprosto souhlasím s Inkajanakova. Svěřte se do rukou projektantovi, aby pro vás udělal projekt v realizačním provedení včetně výkazu výměr a s veškerým servisem. ke to cca 120 tisíc, ale uštříte tím daleko víc. Laik vůbec nemá přemýšlet o věcech které má dělat jen projektant na základě propočtů. Toto se nedá naučit z internetu ani samostudiem. Toto se uší na vysoké škole.
Odpovědět
Profilova fotka
Nezlobte se, ale otazka je postavena uplne na hlavu. Nekdy zasnu na co se lidi ptaji. Jake jsou naklady na vytapeni domu z VPC...? Jakou ma toto relevanci? Napiste, jakou budete mit tepelnou ztratu, pripadne plochu a jake budete mit zatepleni. Hlavne vsak bezte za odbornikem, diskuse tohoto typu jsou spise pro ilustraci. To, z ceho je dum postaven je celkem irelevantni. Kazdy dum je treba vytapet. Specifikem VPC je vetsi schopnost akumulace tepla, takze mistnost napr. teplovzdusnou krbovou vlozkou nepretopite tak rychle jako drevostavbu nebo dum z Ytongu a VPC pak bude teplo vypoustet do prostoru i po dohoreni krbu. Na tomto specifiku vsak koncepcni reseni vytapeni domu nestoji.
Odpovědět
Omlouvám se za nepřesnost. KMBeta sendwix 24cm + 20cm polystyren. Tepelné ztráty zpočítány na 5KW. Dům bude v obci Tísek (Nový Jičín) a je situován na jih. Budu mít urrčitě krbovou bložku, kterou si rozvedu do pokojů v domě a moc se mi líbí solary heat pipe. Přitáhnout plyn by nebyl problém, otázka je, stojí to za to? Čím topíte vy s obdobnými TZ a kolik Vás to měsíčně výjde. Díky za trpělivost.
Odpovědět
Profilova fotka
rozvody tepleho vzduchu z krbu jsou tim nejhorsim co muzete udelat. staci si na toto tema prohledat zdejsi diskuse i s obrazky jak vypada potrubi po par letech. navic je to maximalne nekomfortni kdyz vam najednou teplota skokove vzroste a pak zacne upadat. tento zdroj tepla nema zadnou regulaci a VPC to svou akumulaci nezachrani. Kdyz tak bych teplo z vlozky ukladal do vody a tu si hezky s regulaci pak pouzijete na co chcete - tuv, topeni, ohrev bazenu atd...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?