Vytápění "zahradního" domku, máte nějaké nápady?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych poradit s takovou delikátní situací. Rádi bychom s manželem na zahradě v budoucnu postavili malý objekt (do 16m2) který by sloužil jako zkušebna - jsme muzikanti, v baráku nám na nástroje nezbývá moc místa..nejvíc zabírá cimbál). Řešíme, jak nejefektivněji (rozumějmě nejekonomičtěji) postavit a následně hlavně vytápět tento objekt...je třeba aby se tam kvůli nástrojům přes zimu udržovala teplota (alespoň na nějakých 17 stupňů)..napadly mě soláry, nicméně v domku bude elektřina potřeba, manžel tam chce mít připojen počítač a soustavu bedniček...Máte nějaké nápady? (přímotopy nepřichází v úvahu)
Odpovědět
Profilova fotka
tak když to bude dobře postavený= izolovaný, tak na temperaci není problém elektrický topný kabel do podlahy... min náklady na zřízení, stačí temperovat na 15 st a pocitově vám tam bude na hraní dobře-líp jak v 18-19st s normálním topením. A provoz nebude drahý- sepne to sem tam...a hlavně se o to nestaráte. Spočtěte si investici do solárů a já vám říkám, že tolik tam elektrikou neprotopíte co bude ten domek stát ;-) . Jo a nevařím z vody- taky mám doma kabely v podlaze a sem spokojený jak želva
Odpovědět
@standum Souhlas z plna hrdla. Pokud tam budou nástroje, předpokládám že je vhodné domek zastřežit EZS, pak je možné přes ni dohlížet v případě poplachu prostor kamerkou za pár tisíc a hlavně volit režim topení. Přes mobil lze podlahové topení z útlumové teploty v nepřítomnosti přepnout na teplotu pobytovou, tedy nebudete "zatápět" až v případě příjezdu a čekat u grogu na sundání bundy. Nahřátá podlaha pocitově šetří peníze.
Odpovědět
@verulicek88 taky mně to napadlo, že to bude asi nej řešení. Jak daleko to bude od domu? Já bych to vytápění řešila naráz s domem. Máme taky el.odporové kabely a teď přitápíme jen v koupelně podle nastavených časů a zbytek jsme vypli. Máme drát vytažený i do podkroví, kdyby se to tam časem mělo řešit (zatím půda). Jediné co máme tak čidla s termostatem a páčku na pojistkách, takže bych to řešila s elektrikářem už při dělání el.v domě. A samozřejmě pořádně zateplit (podlahu, strop i stěny, okna s dvojsklem a vyhovující dveře. Já bych to udělala jako dřevostavbu, zateplit vatou a zvenku ještě polystyren. Soláry se na takovou šopku nevyplatí.A el.se nebojte. My vytápíme el.podlahovkou celý dům 117 m2, máme bazén a čerpadlo a domácí vodárnu s čerpadlem, el.bojler a teď po vyúčtování nám vyšla el.měsíčně 1500,- Máme 20 hod.nízkou sazbu a topení topí jen v této sazbě.
Odpovědět
@verulicek88 Souhlasím s el. vytápěním, bude to nejlevnější a současně nešetrnější k nástrojům, protože teplota bude stálá. Jiný zdroj toto asi těžko zajistí a pokud uvažujete finančně nad soláry, tak pořádné zateplení vás rozhoně dráž nevýjde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?