Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, chtěl bych si udělat přípravu na nástěno… @raptor18 V montážnom návode vami vybranej jednotky bude uvedené, z ktorej strany nachystať rozvody, alebo či je to jedno.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, chtěl bych si udělat přípravu na nástěno… @raptor18 nýbrž to bude mít určitě každý výrobce jinak tak podle toho co chcete koupit. 😉Odpověď na příspěvek od edison101:
@raptor18 nýbrž to bude mít určitě každý výrobce … @edison101 Je mi jasné, že to najdu v návodu dané klimatizace. Já bych to chtěl udělat co nejvíc univerzálně do budoucna. Dělám jen přípravu a nemám vybranou konkrétní jednotku.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, chtěl bych si udělat přípravu na nástěno… @raptor18 u nás příprava vypadala takto pod omítkou a teprve po 2 letech jsme teď dodělávají KlímuOdpověď na příspěvek od artep1987:
@raptor18 u nás příprava vypadala takto pod omítk… @artep1987 díky. Něco takového jsem přesně myslel. Jak jste měli potrubí skryté z venkovní strany?Odpověď na příspěvek od raptor18:
@artep1987 díky. Něco takového jsem přesně myslel… @raptor18 netuším, bylo to na střeše a tam jsem nebyla. Máme plochou střechu, řadový dům. A vnitřní příprava byla dost hluboko pod omítkou, dalo zabrat to vysekat :D ani jsem nevěřila, že to tam fakt je. S tím, že u prvního obrázku je patrný i odtok ven, ale v patře je to bez odtoku, nějaké kondenzované jednotky, nevím přesně jak to vysvětloval.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, chtěl bych si udělat přípravu na nástěno… @raptor18 pro připojení je lepší vést potrubí z leva do prava, ale jde to připojit jakkoliv. Ale co je důležitější, pokud si to budeš dělat sám, je ohýbání. Ta trubka se hodně láme, takže to chce ohýbat buď s ohýbačkou trubek, nebo si půjčit pružiny, nebo plastové návleky. Taky nezapomeň na odvod kondenzátu, aby byl ve spádu a pokud ho odvedeš do odpadu, tak taky na sifon.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@raptor18 u nás příprava vypadala takto pod omítk… @artep1987 Proč jste měli box tak hluboko pod omítkou? Má to nějaký důvod? Plánuji dát víko boxu na úroveň omítky. Prostě pak jen sundám víko a připojím klimu bez sekání.Odpověď na příspěvek od kekita:
Jo, a pokud budeš mít krátkou trasu (např. jenom … @kekita Díky za info. Tyto informace mám.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@artep1987 Proč jste měli box tak hluboko pod omí… @raptor18 to netuším. My to nedělali sami. Ale je pravda, že to bylo neviditelné a dokud nebyla a původně jsme ani neplánovali, tak lepší než viditelný box.