Garáž pro robovysavač

Ahoj, chci se zeptat těch, kdy mají robotický vysavač a našli nějaké sofistikovanější řešení, jak ho schovat v interiéru. Existují nějaká dvířka, která by si robot uměl otevřít nárazem zevnitř sám? Truhlář mi tvrdí, že nic takového není, že musím nechat díru, ale vím, že tady jsou hlavy pomazané :-) Předem díky všem za nápady.
Odpovědět
Kdysi si nechala udělat @komi1, ale ta ho má v soklu kuch. linky bez dvířek. https://www.modrastrecha.cz/blog/komi... Robot jak ti narazí, tak se otáčí, tak pochybuju, že by si nárazem otevřel. To spíš znát nějakého "hračičku", kdo by si s tím pohrál a třeba na nějaké čidlo, jak se pohne, tak ať vyjedou dvířka.
Odpovědět
Já mám v plánu dokovačku pod vitrínou, takže sice bez dvířek, ale pořád jen cca 15 cm vysoká škvíra od podlahy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od candat:

Kdysi si nechala udělat @komi1, ale ta ho má v so…
@candat @mxm1919 Jo jo, přesně na sokl s dírou to zatím vypadá, ale stejně jsem doufala v lepší řešení :-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noemi77:

Ahoj, chci se zeptat těch, kdy mají robotický vys…
@noemi77 a dvirka,to bude nejaka hitparada? Na principu jakem robot funguje, je tohle nemozne .
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od catle:

@noemi77 a dvirka,to bude nejaka hitparada? Na pr…
@catle neni to nemožné, robot z dokovačky cúva a na prdeli nárazový senzor nemá. Teda aspoň môj by to kľudne rozrazil. Akurát po návrate by za sebou nezavrel
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od noemi77:

@candat @mxm1919 Jo jo, přesně na sokl s dírou t…
@noemi77 Našeho robota zastaví i záclona. No a když ho zaparkujete do "garáže!, tak pro každé vysypání prachu budete poutět apku a couvat nebo sundavat "garáž"?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@catle neni to nemožné, robot z dokovačky cúva a …
@roman_ on do dokovačky sice couvá, ale musí se s ní spojit. Což pokud ji neuvidí, tak nikdy nezaparkuje.
Odpovědět
@noemi77 já ho mám v obýváku pod závěsnou úzkou skříňkou a i to je nic moc, protože když ho chceš vysypat, tak ho prostě musíš vytáhnout a znovu zasunout. Navíc musíš počítat s tím, že většina dokovacích stanic je větších než sokl, takže by ses musela vzdát spodní skříňky a mít tam díru. Já jsem ho chtěla zaparkovat pod sedačku, ale manželovi se to vůbec nelíbilo z hlediska případného požáru. Přece jenom má v sobě baterku a sedačka by chytla hned. Pokud ti vadí se na něj dívat, tak nejlepší řešení je umístit ho do technické a pokaždé mu otevřít dveře.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@catle neni to nemožné, robot z dokovačky cúva a …
@roman_ Zavírat nemusí :-) Šlo mi o to, aby byl v interiéru umístěný opravdu neviditelně, ale zároveň to neznemožnilo nebo neomezilo jeho používání (že mu nebudu muset chodit otvírat). Mimochodem, co máš za robota?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@noemi77 Našeho robota zastaví i záclona. No a kd…
@kofejn Dobrý postřeh. Já nikdy robota neměla, tak zatím vidím pouze to negativum toho, že hyzdí interiér.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@roman_ on do dokovačky sice couvá, ale musí se s…
@kekita No tak ta dvířka by po otevření zůstala otevřená, takže i zaparkovat by podle mě mohl...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@noemi77 já ho mám v obýváku pod závěsnou úzkou s…
@kekita Ježiš požár, ti chlapi 🙈 Ale s tou technickou to vlastně není vůbec špatný nápad. Stejně budeme muset nechávat všude otevřené dveře, pokud budeme chtít, aby uklidil... Jen tam teda nemáme žádnou vhodně umístěnou zásuvku. Nebo ještě šatna by šla.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od noemi77:

@kofejn Dobrý postřeh. Já nikdy robota neměla, ta…
@noemi77 Úplne najhlúpejší asi ako existuje. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential. Ale to nevadí, deti ho aj tak spoľahlivo ničia a týrajú, takže už chudák ani nevie, čí je. S deťmi by som rozhodne do ničoho drahšieho nešiel. Už ho ani nepoužívame ako vysávač, ale aj tak ho deti púšťajú každý deň. Akurát cez tie hračky sa ďaleko nedostane. Berte ale, že aj keď bude niekde schovaný, vždy musíte mať rozumný prístup k dokovačke. Nikdy neviete, prečo sa tam zasekne. Btw. požiar batérií nepodceňujte.
Odpovědět
No nějaká videa na mě vyskočili na instagramu, kde právě parkoval v soklu kuchyňské linky a couváním (nemá vzadu senzory) si sokl na pantech vyklopil směrem nahoru a vyjel a po vysátí zajel, ale logicky si nezavřel. Šlo by to asi nějakým způsobem automatizovat přes HA, ale člověk je tvor líný, tak si kladu otázku, zda to má smysl? :-) Možná kdyby se člověk po večerech nudil a měl již barák v topu. Negativum tady zaznělo. Pokud bude v soklu kuchyně, tak tam k dokyně bude blbý přístup a když špatně najede nebo se nenabije, skočí do offline režim a pak to někde dolovat a vůbec dokynu připojovat někde do zásuvky, nevím no. My ho máme pod komodou, není vidět a ničemu to nevadí. Jinak obecně, je to velice šikovná věc na úrovni myčky nádobí. Když ho člověk pouští denně nebo v nějakém rozumném intervalu, tak pobere spousty provozního prachu a bordela.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?