Jak čistíte dřevěnou podlahu?

Podělte se prosím o ověřené postupy a přípravky, pomocí kterých udržujete dřevěnou podlahu čistou a pěknou. Máme v domě dřevěné lamelové 3-vrstvé podlahy, kartáčované, s povrchovou úpravou olejem, s drážkami mezi lamelami. V obytné místnosti, a zejména v kuchyni, dostává podlaha strašně zabrat, byť jsme na ni celkem opatrní. V rýhách ve dřevě po kartáčování a ve spárách mezi lamelami se drží špína, obecně se struktura ve dřevě hrozně zanáší a ačkoli denně podlahu vysáváme a čas od času ji setřeme vlhkým mopem, je na pohled nepěkná, vše je na ní vidět, každé škrábnutí, mastná skvrnka, nic nejde běžnou údržbou odstranit 😞 Jak se o dřevěnou podlahu staráte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme dřevěné podlahy (parkety položené v anglickém vzoru, tudíž žádné drážky) a dřevem obložené schodiště, povrchová úprava lak. Vytíráme Bonou, přípravek i mop - viz fotka. Bydlíme 4 roky a dobrý. Pár šmouh je tam, to ano, ale nic tragického, celkem to zapadá do struktury dřeva. Ale je fakt, že tyhle podlahy máme v patře, tudíž není tam takový provoz jako v kuchyni apod.
Odpovědět
@renatka_k Máme také stejnou podlahu, vysáváme tak obden, a cca jednou za 14 dní-měsíc použijeme Bona olejové mýdlo a mop, nebo ručně na kolena. Bydlíme zatím cca půl roku, tak jsem ještě nepoužíval olejovou obnovu, ale na podzim to plánuju. Jinak jsme na podlahu velmi opatrní a mezi linkou a ostrůvkem (tedy mezi dřezem a indukcí) máme zátěžový kobereček raději
Odpovědět
My meli na byte parkety a pri vytreni jsme proste do vody pridali pripravek na drevene podlahy z drogerie, asi s nejakym olejem.
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka_k mame dub masiv kartacovany, olejovany, vysavame cca 1x za tyden, lehke vytreni 1x za kvartal a jednou za rok vetsi vytirani s nejakym pripravkem na regeneraci chystam se nektera mista pretrit olejem, ale moc se mne do toho nechce 🙂, spina se nam tam moc nedrzi, tu a tam jsou oderky napr. od posouvany zidli
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?