Mytí silně špinavé trouby- fígly?

Zdravím, započali jsme úklid u babičky, která nás k tomu dlooouho nechtěla pustit, příležitost se naskytla až nyní. Výsledkem je, že trouba vypadá, jako by zažila druhou světovou. Připálená mastnota už je spečená na černo a na mřížkách je to obzvlášť špatné. Nedaří se nám to pořádně vyčistit, zkoušeli jsme jak klasickou drogerku, tak i ocet. Znáte nějaký fígl, jak si poradit s historickou, spečenou špínou?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to vím přesně. V dm drogerii žena kupovala nějaký černý sprej, obal je černý, sprej bílý, a to se nastříkalo a nechalo působit a tuším, že se i trubka zapínala na nějakou teplotu. Sice na vícero míst, ale všechno to šlo dolů.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petulka008:

Zdravím, započali jsme úklid u babičky, která nás…
@petulka008 úplně nejlepší je na to pasta od scrub daddy s jejich houbičkou. Myslím že se jmenuje power pasta. Vyhoda je, že to vůbec nesmrdi a vycistis to okamžitě. Jde to tak dobře, že jsem vycistila trouby všem v rodině 😅
Odpovědět
Popelem ze dřeva. namočit a houbičkou drhnout. Je to trochu humus, ale funguje to skvěle. a je to levný. Teda, pokud máte ten popel 😉
Odpovědět
Nevím, jak stará trouba je, ale... dívali jste se do návodu, jestli nemá čistící program? Mřížky nech přes noc v igelitovém pytli v horké vodě s rozpuštěnou tabletou do myčky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petulka008:

Zdravím, započali jsme úklid u babičky, která nás…
@petulka008 Vyzkoušeno, funguje parádně. Kupovala jsem v Hobby marketu. Doporučuji rukavice k tomu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@petulka008 úplně nejlepší je na to pasta od scru…
@kekita Ta houbička je nějaká kouzelná? Už jsem ji viděl několikrát, ale nechápu, proč by měla být nějak lepší než ostatní.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od smello:

@kekita Ta houbička je nějaká kouzelná? Už jsem j…
@smello ano, opravdu je kouzelná 😅 když ji ponoříš do teplé vody tak změkne. Naopak ve studené ztvrdne jako drátěnka. Která ale vůbec nic nepoškrábe a přitom sama odstraní napečené/zaschlé věci. V kombinaci s pastou je mnohem lepší, než např. nanohoubičky a oproti ním je opakovaně použitelná.
Odpovědět
Dobré vědět, protože moje žena si taky často stěžuje, že nemůže troubu pořádně ničím vyčistit. Zkusím jí navrhnout, ať vyzkouší ty přípravky, o kterých se tu zmiňujete
Odpovědět
Na to mi nejlíp fungoval nějaký profi odmašťovací čistič z Kapaclean. Nevím teď přesně, který to je, zůstal nám asi na chatě. Tam jsme s ním zachraňovali šíleně špinavý, x let nepoužívaný a nemytý gril 🙈 ale povedlo se. Chce to něco tahle silnýho 🙂
Odpovědět

@smello ano, opravdu je kouzelná 😅 když ji ponoří…
@kekita A jak dlouho vydrží? Za jakou dobu se opotřebuje? Nikdy by mě nenapadlo, že povedu takovou debatu o nějaké houbce :-D
Odpovědět

@kekita A jak dlouho vydrží? Za jakou dobu se opo…
@smello nad tím jsem nikdy nepřemýšlela 😅 prostě až se začíná drolit, tak ji vyhodím... Ale vydrží toho celkem dost. Co jí nedělá dobře, tak ostré věci, ale jinak snese fakt všechno. Na tu troubu ale potřebuješ kombinaci s powerpastou - bez ní ti to nepůjde. Jo a nespleť si to s tou mandarinkovou pastou - ta mi přišla celkem na prd (hodně podobná pink stuff). A vyčistíš tím fakt všechno - např. úplně zašlé boty, olepenou a zaschlou kuchyňskou linku, hrnce,... Jinak pokud si o tom chceš vědět něco víc, tak ten co to vymyslel byl v shark tank.
Odpovědět
Profilova fotka

@smello ano, opravdu je kouzelná 😅 když ji ponoří…
@kekita dobré vědět🙂
Odpovědět

@smello nad tím jsem nikdy nepřemýšlela 😅 prostě …
@kekita Koukal jsem na to už a půjdu do toho na zkoušku. Slyšel jsem o tom z víc stran, že je to v pohodě, a za zkoušku nic nedám. Tak potom dám vědět :-D
Odpovědět
Profilova fotka

@kekita Ta houbička je nějaká kouzelná? Už jsem j…
@smello necisti to spatne, ale zas takovy zazrak to neni, pripecena cernoma/mastnota tomu celkem odolava, jako vetsine ostatnich pripravku
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od geodett:

@smello necisti to spatne, ale zas takovy zazrak …
@geodett Na připálenou mastnotu to chce hlavně velkou trpělivost 😀 @kekita Koupila to manželka, tak jsem to zkoušel sám. Nějaké věci jsem s tím udělal, je to sranda, nepovedal bych, že to bude fungovat úplně dokonale. K troubě jsem se ještě nedostal, ale zase ta naše nevypadá nějak katastrofálně, takže by to mohlo být v pohodě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od geodett:

@smello necisti to spatne, ale zas takovy zazrak …
@geodett jako myslíš tu pastu? Tak mně přijde, že jako jediná zvládne i to nejpřipečenější... akorát jí nesmíš šetřit a dát jí tam fakt hodně. Dokonce jsem s ní i krásně umyla výsuvy a mřížku... jediné co mě na ní štve je, že celkem rychle vysychá.
Odpovědět
Článek se načítá

@geodett Na připálenou mastnotu to chce hlavně ve…
@smello tak pak napiš
Odpovědět

@smello tak pak napiš
@kekita Joo, šlo to v pohodě. I tak mi přijde záhada, jak to vůbec může fungovat 😄
Odpovědět

@kekita Joo, šlo to v pohodě. I tak mi přijde záh…
@smello prostě kouzlo 🤣
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?