Návrh na změnu územního plánu

Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s podáním návrhu na změnu územního plánu. Chci se zeptat, zda vám to schválili? Jak dlouho to trvalo než vám to schválili? A stálo vás to něco? Předem děkuji za odpovědi
Odpovědět
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Jo my dávali. Klasická žádost na obecní úřad. Trvalo to bez mála 4 roky a stalo to epoutu nervů jinak nic;-)
Odpovědět
@effka84 A proč vás to stálo spoustu nervů? Myslíte to čekání? Nic jste za to neplatili? Stáhla jsem si totiž formulář a je tam kolonka: Návrh úhrady nákladů na pořízení územního plánu. Vyplňovali jste také tuto kolonku?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás už je to cca 9let zpět,co my dávali...obec akorát dělala podklady pro nový ÚP s tím,že to rovnou zahrnou a max.do půl roka to bude hotový...tak nakonec z toho byly skoro 4 roky a hromada nervů,jak se to stále oddalovalo,tím pádem i stavba a vše s ní spojené...neplatili jsme nic,ale tím letitým zdržením se nám pěkně zvedla cena stavby...min.pěknou zahradu jsme za to mohli mít,nemuset ty 4 roky čekat...
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep hlavně kvůli času, pořád jen slibovali termíny, který prodluzovali, telefonáty x-krát do měsíce. Původně jsme chtěli jiný pozemek který nakonec nepovolili. Manžel byl kvůli tomu dvakrát na krajském úřadu. No hrůza. Jsem ráda že to máme zasebou. Celou změnu platila obec. Nic takovýho jsem nevyplnovala. Napsala jsem klasickou žádost. Poslala jsem to na obec a na odbor územního plánování.
Odpovědět
Mockát děkuji. Mně čas netlačí. Popravdě, ptám se za dědečka. Má mnoho polí v krásných místech, ale vše jen orná půda. Hodně lidí za ním chodí a ptá se, jestli by prodal pozemek na stavbu....ale bohužel ani na jednom se zatím nedá stavět. Proto jsme chtěli zkusit, zda by alespoň jeden šel převést na stavební. Prostě jen to zkusit.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep no ono to není tak jednoduché, ne každý pozemek do up dají jako stavební. Především záleží na záměru obce/města a pak se k tomu vyjadřuje spousta institucí. Pozemky musí navazovat na zastavenou část obce. Každopádně bych to zkusila, samozřejmě se zvedne jejich cena. Ale pocitej s tím že pokud má obec pozemky které chce prodat sama, tak rozhodně nebude mít zájem o to dát vám tam ty vaše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?