Opravné přiznání daně, jak ho vyplnit?

Profilova fotka
PROSÍM o pomoc. Platili jsme daň ze dvou pozemků, které jsou vedeny ajko orná půda. Nyní nám ze dvou pozemků udělali jeden a zakreslili tam naši stavbu (rodiný dům). Já mám te´D podat opravné daňové přiznání s tím, že ,,vytyčím" tu stavbu jako stavební parcelu...Ale vůbec netuším jak mám přiznání vyplnit! :-( Setkali jste se s tím už někdo?? Nevím jestli mám podat příznání - ,A, jako orná půda, nebo ,F, jako stavební pozemek.....Prosím o jakoukoli radu. Děkuju moc ;-(
Odpovědět
@lorrelai A ta zmena se stala tento rok nebo minuly? Dulezite je, co je v katastru, takze pokud v katastru stavebni parcelu nemas, nic nevyplnujes. Opravdu se rid tim, co mas napsano v katastru. Pokud byla zmena tento rok, tak podas nove danove v lednu pristiho roku. Jinak je jedna strana formulare (myslim oddil B), kde uvadis ornou pudu a pak dalsi F. Ale stavebni pozemek je vylucne stavba. Nevim, zda jsem te spravne pochopila:)
Odpovědět
@lorrelai ano, to co je pod stavbou se počítá jako stavební pozemek a zbytek jako orná půda. za rozestavěný dům se daň neplatí.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji. Právě že změna proběhla už v listopadu 2012 :-( Prostě sme na to totálně zapoměli :-( takže budem platit penály, ale co už-když sme blbí.... Na katastru právě máme uvedenou výměru orné půdy a výměru stavební parcely, takže do přiznání dám normálně dvě přílohy jo? ornou zvlášť a stavební-to sem právě nevěděla ;-) takže DĚKUJI MOOOC ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?