Právo zpětné koupě

Zdravím všechny. Plánujeme koupit pozemek od obce, přičemž v kupní smlouvě je uvedena následující formulace: "Právo zpětné koupě se nabývá vkladem do katastru nemovitostí a zaniká dohodou účastníků, právní mocí kolaudačního rozhodnutí, jinak ve lhůtě 5 let ode dne zápisu vkladu vlastnického práva." Nevíme, zda máme povinnost mít do 5 let zkolaudováno, nebo jestli právo zpětné koupě po 5 letech zanikne bez ohledu na to, zda budeme mít zkolaudováno či nikoliv. Má někdo podobnou zkušenost? Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě po 5 letech zanikne. My jsme právo zpětné koupě měli taky, ale trvale + ještě povinnost do 5 let zkolaudovat pod pokutou 200 tisíc. Obec se tím chrání před spekulanty, kteří koupí pozemek a pak ho drží a za pár let prodají za víc. V naší obci mají zájem prodat pozemky těm, kteří chtějí v obci postavit a žít, ne spekulantům.
Odpovědět
právo zpětné koupě zanikne do pěti let od vkladu vlastnického práva do KN kdykoliv v té lhůtě, pokud budete mít v této době platné kolaudační rozhodnutí právo zpětné koupě zanikne po pěti letech od vkladu VP do KN po 5 letech ať bude mít koladaci nebo nebudete mít kolaudaci právo zpětné koupě zanikne i jinak pokud se na tom s druhou stranou dohodnete jakkoliv to oboum stranám bude vyhovovat Nicméně by to chtělo znát podrobnosti a pokud někdo chce, aby se tam třeba prostě stavělo a netrvalo to 20 let do konečné fáze, tak je tam samozřejmě možnost, že pokud nezkolaudujete, tak před uplynutím těch 5 let to budou chtít koupit zpět, což by byla pěkná pakárna.. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?