Přepis nemovitosti. Kde všude vyřídit změnu majitele?

Tak máme zdárně přepsaný domeček, ale kde všude zajít, aby pohledávky začaly chodit na naše jméno??? ...elektriku - formulář mám z netu ...plyn - musíme zajít osobně do zákaznické kanceláře . . . .....a dál???
Odpovědět
Profilova fotka
televizni poplatky, odpady, posta
Odpovědět
Profilova fotka
voda, daně, telefon
Odpovědět
Profilova fotka
pripadne internet
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
ještě musíš zajít na finanční úřad, aby změnili poplatníka daně z nemovitosti. Vem s sebou kopii kupní či darovací smlouvy potvrzené katastrem a rodný list.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
prosím vás.. kdo přepisoval plyn u RWE? chcou po nás nějak předávací protokol..to je nějaký oficiální formulář nebo si to normálně napíšu sama?? ..já jim psala, ale strašně jim trvá než můj dotaz zpracují!! 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
želvátko to stačí mít svůj vytvořený papír. Hlavně číslo plynoměru a spotřeba a datum a podpisy. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě něco ten doklad vlastně slouží k tomu aby vystavili k datu prodeje fakturu na původního majitele a potom už bude spotřeba na vás. Takže se protokol musí podepsat jak bývalým tak i současným majitelem.
Odpovědět
perfektní ...díky moc.. to jsem potřebovala vědět!! :-N
Odpovědět
Profilova fotka
není zač ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
ahoj ja nasla tohle : http://www.123stehovani.cz/praha/sb10... snad to nekomu taky pomuze
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj potřeboval bych radu od vás.Platí se darovací daň když se přepisuje dum z otce na syna?a potřebuji udělat i odhad domu nový?děkuji předem za rady a odpovědi
Odpovědět
Darovací daň v řadě přímé - otec X syn se neplatí, tudíž není nutný ani odhad, protože se neplatí ani daň z převodu nemovitostí, pokud se teda jedná o dar - tudíž převod bez úplaty. K převodu stačí darovací smlouva, víc nic. Alespoň takhle nám to bylo vysvětleno vloni, kdy jsme převáděli byt obráceně ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme taky převedli domeček bez nějakého placení. Chtěli jsme převod z tchýňky na manžela a nakonec to bylo možné převést i na oba (mě i manžela) aniž bychom něco platili. Jenom jsme si museli zaplatit právníka, který nám sepsal smlouvu a kde bylo psané že víme o celkovém stavu domu. Jednalo se o starší domek, který budeme bourat a na stejném místě stavit nový.
Odpovědět
Ahoj chtěla jsem se zeptat kolik asi dělá daň z převodu - podle čeho se to vypočítává? Manžel a jeho bratr zdědili napůl dům po matce a bude se tedy na ně oba přepisovat. Dále bychom pak chtěli bratra vyplatit - a jelikož budeme vyplácet díky mému stavebku tak chceme dům poté přepsat na nás oba. Nevíte jestli to lze udělat nějak abychom nemuseli platit tuto daň (darovací smlouva apod) ale zároven když budeme čerpat úvěr ze stavebního spoření? Díky za rady
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravím, mám dotaz, vlastním půlku domu s pozemkem, druhou vlastní moje máma. Mám ještě 3 sestry, ale máma chce druhou půlku přepsat na mě, prosím o info a radu, jak přepsání udělat a kolik to bude stát. Děkuji.
Odpovědět
@kisady Nejlepší bude darovací smlouva. Buď si ji sepíšeš sama, pak jen 1000 kolek na vklad na katastr, nebo ji sepíše právník či notář. Daň darovací se neplatí - jde o příbuzné v řadě přímé. Pokud maminka v domě bydlí, radila bych jí do smlouvy dát věcné břemeno užívání. Je třeba si uvědomit, že v některých krajních případech případech je možno požadovat dar zpátky. Dále to, že jsi v podstatě zvýhodněna před svými sestrami a proto se Ti hodnota daru po maminčině smrti započte do dědictví.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kupujeme byt, který je v osobním vlastnictví. Ostatní byty jsou ve vlastnictví družstevním. Musíme zajít i na družstvo? Začínám si psát takový seznam: ČEZ, RWE, Veolia (voda), obecní úřad (popelnice a změna bydliště), pošta (SIPO), finančák, internet, družstvo?...
Odpovědět
Ahoj. treba zistiť na katastrálnom úrade, kto je vlastníkom bytu. ak je byt skutočne v osobnom vlastníctve, s družstvom netreba nič riešiť.
Odpovědět
Ahoj,potřebuji poradit kam se otočit,přišla mě dan z nemovitosti ale já to chci přepsat zpátky na majitele nemovitosti,my jsme to dostali jako podílníci na nemovitosti je nás asi 8 lidí co tohle platí.Můžete mě poradit kam s tím jít?Děkuji za odpověd Hanzlíková :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?