Stavební povolení vs. ohláška. Jde 2 stavby rozdělit?

Ahoj, mám dotaz týkající se povolení stavby. Jedná se mi o to, že máme plán na domeček, který i s garáží přesahuje plochu 150m2, tudíž bychom museli žádat o vydání stavebního povolení, nemáte náhodou někdo zkušenost, zda by nešlo tyto dvě stavby "rozdělit" a ohlásit na úřadě pouze stavbu domu a potom k tomu přidat ohlášení stavby garáže? Nevíte náhodou někdo, zda je toto vůbec možný? Díky moc za radu!
Odpovědět
Těch 150 m2 není jediná podmínka pro vydání ohlášky. Těch podmínek je tam daleko víc. Stačí, aby byl pozemek zatížený zemědělským půdním fondem, budovaly se tam nové sítě, nová cesta nebo stačí jedno nesouhlasné stanovisko případně soused, který nepodepíše souhlas se stavbou a tím pádem stavbu v řežimu ohlášení už nelze povolit. Nejlíp uděláš, když zajdeš na stavební úřad a zeptáš se přímo konkrétního úředníka, který to bude mít na starost, za jakých podmínek by tam šlo stavět na ohlášku. Třeba se dozvíš, že ani kdyby jste to "rozdělili", tak to stejně nepovolí v řežimu ohlášení. Znám i spoustu stav. úřadů, které se ohlášce přímo vyhýbají a za každou cenu všechno tlačí na povolení... www.sebranice.cz/file.php?nid=724&oid...
Odpovědět
Profilova fotka
Můžete ohlásit stavbu domu a v průběhu stavby podát žádost o změnu stavby před dokončením a přistavět k domu garáž. Dělá se to tak běžně :-) Ale záleží samozřejmě i na dalších podmínkách, jak psala enmuhan2.
Odpovědět
@enmuhan2 @handule aha, tak to jsem nevěděla, holky moc děkuju! asi to bude nejlepší... No sítě tam ještě nejsou, takže se tam v průběhu stavby budou budovat, takže nám to stejně na ohlášku neudělají :( ach jo, jsem si myslela, že tím zkrátíme jednání, a nic... No co se dá dělat. V každém případě díky za info!!
Odpovědět
Profilova fotka
@makiska1 Pokud nemáte pouze přípojky, tak to by vadit nemělo. My jsme je taky neměli a ohláška proběhla. Stejně tak si myslím, že pokud je pozemek v zemědělském půdním fondu, dá se zařídit jeho vynětí a ohlášce to nevadí. Ale záleží na konkrétní situaci, hraje tam roli více faktorů. Každopádně zajít na stavební úřad a zeptat se na konkrétní informace (uvést o jaký jde pozemek, jaký typ domu chcete stavět atd.), každý úřad to bohužel posuzuje jinak :-( Doporučuju nechat si všechno to obíhání úřadů udělat od projektanta, my jsme to tak taky zařídili a neměli jsme s tím starosti, všechno zařídil za nás a bylo to rychlejší. A pokud vám bude stačit ohláška, tak doporučuju udělat to tak, jak jsem psala v předchozím příspěvku :-)
Odpovědět
@handule moc díky! zatím ještě úřady neobíháme, jelikož nemáme vyjednaný celý pozemek, pořád přikupujeme malé kousky abychom měli dostatečnou šířku na domeček i s garáží, snad do měsíce by to mělo být vyřízené, potom ještě budeme dělat nějaké drobné změny v projektu a pak teprve začne lítání po úřadech :) Jj, máme to v plánu nechat to vše na projektantovi, tak snad to pro nás udělá...:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?