Výměna oken za jiný rozměr - hledám formulář ohlášky

Budeme měnit okna s tím, že někde se trochu dobourá, někde naopak přizdí, takže se změní vzhled, tudíž je třeba ohlášky. Nedaří se mi ale vygooglit formulář, nacházím jen ohlášku stavby :-| Poradíte někdo? Co k tomu dál ještě budou chtít? Nemáme tu zrovna vstřícný stavební odbor, tudíž bych tam ráda šla s tím, že vím...děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@wex No asi nic, ne? My taky budeme bourat místo obyč okna francouzské, a určitě je to bez ničeho. Akorát na střešní okna je ohláška. Teda nechci lhát, ale dle mého to tak je. ;-)
Odpovědět
@zamilovanadonej jsi si jistá???
Odpovědět
Profilova fotka
@wex Moment, zapátrám, ale i firma co nám to bude dělat tvrdili že nic nepotřebujeme... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za dotaz, zajímalo mne to samé, tak jsem se aspoň dokopala k tomu něco najít. Zde http://www.dumazahrada.cz/stavba-reko... se píše, že pokud se budou měnit okna za rozměrově jiná, je nutné stavební povolení. Formuláře jsem našla tady: http://www.chciprojektdomu.cz/stavebn... je to "Žádost o stavební povolení" a mají to v .doc i .pdf :-) Snad jsem pomohla :-) Nicméně si myslím, že na stavebním úřadě by ti měli všechny tiskopisy vydat bez keců...
Odpovědět
@sammaelka já zas teď čtu tady, že ohlásit...http://bydleni.idnes.cz/jak-vyplnit-formular-na-ohlaseni-d4n-/stavba.aspx?c=A070520_005042_prilohy_skr tak jsem z toho jelen:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, je nový stavební zákon, a tam to nemůžu najít, pouze něco o tom, pokud není dům památkově chráněn a neovlivní se negativně vzhled budovy. Takže já na to dlabu a stejně tam to okno frknem :-D Jinak nějakých 10cm sem nebo tam se ani nepozná.
Odpovědět
Profilova fotka
@wex To je jasný že by to bylo jen na ohlášku a ne na povolení, ale vyhrabat nějaký nový předpis, ne 8 let starý... :-D :-o
Odpovědět
@zamilovanadonej Ten předpis pořád platí. Jakmile pouze měníte okna za nová, ohlášení nepotřebujete. Jakmile ale měníte vzhled domu, což změna velikosti otvoru je, ohlášku potřebujete.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko V tom případě by se muselo hlásit i např zazdění okna, dveří apod, ne? No, stejně na to dlabu :-N
Odpovědět
@zamilovanadonej U okna bouráte jen parapet, nebo ho i rozšiřujete?
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko Jak jsem psala-z klasického francouzské...
Odpovědět
@zamilovanadonej Asi takhle: kdybyste měli před kolaudací novostavby a změnili jste schválené okno za francouzské dveře (zasahujete do statiky domu, nepředpokládám, že už máte překlad nad oknem v dostatečné délce pro francouzské dveře), chtěl by po vás stavební úřad projekt změny stavby před dokončením (+ klidně i statický posudek). Na vašem st. úřadu by vám řekli víc. Třeba jim to vadit nebude (jak typické, když tam jsou i lidé, kteří stavařině nerozumí). Pokud vás kdokoliv napráší, budete to mít drahé.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@aurinko Na ohlášku potřebuju nějaké plány, ne? Šíře okna bude stejná, bourat se bude jen "dolů". Stejně na to tak jako tak dlabu, vzhledem ke stáří domu předpokládám, že se může stát že se vyvalí půl štítu (nedej Bůh, že). Kdyby to byla novostavba tak bych to řešila, ale takhle fakt ne. Je to směrem do zahrady, a to bych musela snad mít ohlášku i na ty zazděné dveře... |-|
Odpovědět
@zamilovanadonej Proto jsem se ptala, jestli bouráte parapet, nebo otvor rozšiřujete. Pak bych se tu nemusela rozepisovat. (nevím, co je "klasické" okno) Zazděný otvor statice domu pomůže, to by asi nikdo neřešil.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko Já si zas pod "bouráním parapetu" představuji ubourat tak 10 cm :-D Ne fakt, dík za radu :-N
Odpovědět
@zamilovanadonej Hlavně že už se chápeme. Hezký večer.
Odpovědět
Profilova fotka
1) povolení potřebujete, pokud něbíte vzhled stavby nebo pokud zasahujete do nosné konstrukce. To první je dost subjektivní, dost záleží na názoru úředníka, u nás to tak moc neřeší, protože už i tak mají práce dost. Zásah do nosné konstrukce je, pokud to okno rozšiřuješ, tam už je třeba měnit překlady.... zúžení nebo zazdění a ani vybourání parapetu ve stejné šířce není zásah do nosné konstrukce. Proto bych se raději SÚ zeptala, jestli se ve vašem případě mění vzhled. 2) jaké povolení potřebuješ záleží na tom, jaký máte dům. Menší dům do 150 m2, který pro své povolení vyžadoval ohlášku, vežaduje ohlášku i pro změny stavby a bu'd to bude změna stavby před dokončením - pokud není zkolaudováno, nebo změna dokončené stavby - pokud je zkolaudováno. Formulář je klasický - ohláška a měli byste jej najít na stránkách úřadu. Kdo má dům nad 150 m2, vyžaduje tato změna stavební povolení a také buď změna před dokončením nebo změna dokončené stavby. V obou případech je k tomu potřebná dokumentace autorizovaného projektanta, ale jen dokumentace té změny (ne pro celý barák). Takovou malou změnu, jako jsou okna, může SÚ posoudit jako změnu, která se nedotkne práv jiných účastníků a může ji povolit velmi jednoduše zápisem do stavebního deníku. Pokud jde jen o zazdění nebo zúžení okna, pak to u nás berou jako nepodstatnou změnu, kterou stavebník doloží zakreslením do výkresu přo kolaudaci. V tomto bych ale nespoléhala na to, že je to všude stejné, raději bych se zeptala.
Odpovědět
Profilova fotka
Jejda, omlouvám se za to množství překlepů, blbec jsem si nevzala brýle :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?