Jak ugrilovat vepřová žebra?

20. zář 201770

Poraďte jak ugrilovat a do čeho naložit vepřová žebra. Musí se žebra nejdřív trochu povařit?

  • Děláme žebra tak, jak se dělají v Americe, manžel to vše nastudoval z webu. Kupujeme žebra neuzená, odblaníme je a naložíme do směsi koření-jaké přesně a poměry bych musela zjistit. Před grilováním je lehce pomažu olejem. Druhý den grilujeme a to tak, že několik hodin, na nepřímém ohni, na mírno (přesné stupně taky nevím), dole u uhlíků je nádobka s vodou a jsou tam vlastně 2 zony-s uhlíky a s vodou. Grilovat s víkem, vodu dolévat, když se vypaří. Proti tomu je na roštu opět další nádobka s vodou (jako by nad uhlíky). Žebra grilujeme klidně i několik ks na sobě, ale každou půl hodinu to chce celé přendávat-spodní dát výš a vrchní zase dospodu. Vždy grilujeme kostmi dolů. Celé je to záležitost tak na 4-5hodin, záleží kolik kg grilujeme.
    Zkoušeli jsme dřív několik postupů a nikdo to nebylo ono, až výše uvedené tipy pomohli a komukoliv uděláme na návštěvě žebírka, tak se olizuje ještě hodně dlouho 🙂

  • @lipali  někdo vaří někdo ne, to je asi na každém... na recept zkus mrknout třeba na http://www.apetitonline.cz/ nebo u Pohlreicha, Vaňka apod. nebo jestli chceš můžeš vyzkoušet můj, já do něj nakládám všechno - nejradši krkovičku, několikrát jsem měla i kuřecí ale žebra jsem v tom už taky měla:

    3 PL oleje
    6 PL kečupu
    2 PL medu
    1 Pl sojové omáčky
    1 ČL soli
    1 PL octa
    50 ml piva (nejlépe černého ale může být i obyč)
    2-4 stroužky česneku (podle chuti)
    (přidat se může i cibule na jemno a 1/2 ČL majoránky)

    a k tomu třeba pomazánku z tvarohu, bílého jogurtu, 10-15 dkg Nivy, 1-2 česneků, soli, pepře (případně i trošinku majonézy)

    nebo mrkni sem.. 😉

  • Ty miluji a mohla bych to grilovat snad kazdy den! Na jakem grilu to nejcateji delate?

  • Sponzor fóra
  • Žebra, resp. vepřovou obíračku miluju 😛 Koupím za pár kaček obíračku, nebo křížové kosti, dám vařit do papiňáku ( sůl, nové koření, celý pepř, cibule, česnek ) na hodinku. Uvařené a ještě vlažné potřu směsí: olej, česnek, grilovací koření a dám do lednice do druhého dne odležet. Pak už jen stačí dát na gril, nebo na oheň.
    Vývar použiju na bramboračku.

  • Doma mame elektricky a nemuzeme si ho vynachvalit je super i na cesty.

  • to je kumšt udělat..🙂

  • Žebra naložíme a necháme pár hodin tak a potom je dáme na gril 🙂

Přidej příspěvek

    Nenašli jste co jste hledali?

    Hledat pouze v názvech témat
    Články od našich partnerů
    Odborníci společnosti HELUZ poradí během online veletrhu VELETON
    Zvolili jste HELUZ dům roku 2021, seznamte se s výherci
    Jak vybrat masážní vanu a vše, co kvalitní zařízení nabízí?
    Archiv článků od partnerů