Jaký typ digestoře by jste doporučili?

Zdravím vás, řešíme teď otazku jaký typ digestore zvolit. Máme kuchyň +jidelna+obývací pokoj 51m2 a světla výška 2,8m. Máme na výběr digestoř spodní odtah do ostrůvku a přes filtr zpět do mistnosti (obávám se "smradu z vareni") nebo udělat skrz rekuperaci stropní odtah(je potřeba snížit světlo výšku na 2,6m sádrokartonem, což je skoda) co by jste nám doporučili? 🤔
Odpovědět
Tak snizovat strop na 26m, kor v mistnosti takhle velke (pocitove to bude jeste nizsi), to bych urcite nedelala. Jako ve vetsine bytu mame i my digestor, ktera jede jen na filtry a pousti vzduch zpatky. Nepocituji zadny problem.
Odpovědět
Také bych nesnižovala strop. My sami jsme kvůli pasivnímu domu šli do varianty filtru a nic cítit není. Máme digestoř výsuvnou z ostrůvku. Jen doporučuji udělat pokud možno co nejvíce mřížek v soklu, aby se to foukání na nohy trochu rozprostřelo. My máme 3 a je to ok.
Odpovědět
@annysek11 zdravím, my jsme to taky tak chtěli a potom nás upozornili že filtr nezabránil zápachu z vaření... vy nemáte problém se zapachem třeba u smazení atd.
Odpovědět
"udělat skrz rekuperaci stropní odtah" Jak toto myslíte? Jinak filtr je tukový, ne pachový. Tzn. zápach vám steně nezachytí. Rekuperace vám to na nejvyšší stupeň částečně postupně odvětrá, ale samozřejmě není nad odtahovou digestoř ven, bohužel kontra moderním domům. Rozhodně se nesnažte kombinovat rekuperaci s digestoří. Strop snížit lokální klidně, nic hrozného - nemusíte přece mít v celé místnosti stejně vysoký strop. Když snížením zkopírujete např. jen ostrůvek, může to být i zajímavé narušení jednotvárnosti místnosti.
Odpovědět
Digestor na filter by som nedaval, to uz nemusi byt ziadna.
Odpovědět
@andrew1 máme v domě vzduchotechniku, odtah je na druhé straně kuchyně u stropu a běžně nic necítím. Smažení většího množství řízků nebo bramboráků se ale neobejde bez otevření okna ani u klasické digestoře s odtahem ven. Sice to ta klasická odtáhne ven, ale až za delší dobu, a to je snazší a rychlejší na pár minut otevřít okno 🙂 jinak přímý odtah vzduchotechnikou bych nedělala - natáhne to i případnou zbylou mastnotu a máte zaděláno na problém s potrubím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?